Tegenslag voor Netanyahu; Lieberman tegen immuniteit, rechter moet beslissen

Avigdor Lieberman. Screenshot Twitter

Wat wordt gezien als een grote tegenslag voor premier Netanyahu, heeft Yisrael Beytenu leider Lieberman gezegd dat hij tegen het verlenen van immuniteit voor Netanyahu is. “Als je bent aangeklaagd, dan moet de rechter daarover oordelen”, zo zei hij.

Zonder de steun van Lieberman’s acht-koppige Yisrael Beytenu-partij in de Knesset,, zal Netanyahu waarschijnlijk niet de benodigde steun van de huidige Knesset krijgen voor immuniteit tegen vervolging.

“Ik hoop dat aan het einde van dit proces de premier schoon als sneeuw tevoorschijn komt, maar de enige plaats om dat te laten gebeuren is in de rechtbank,” zei Liberman bij de opening van de factievergadering van zijn partij in de Knesset.

“Ik denk dat het enige dat aanvaardbaar is voor de burgers van Israël, is een beslissing van de rechtbank. Elke andere poging om dit op te lossen in de Knesset zal het vertrouwen van het publiek in het politieke systeem schaden, “aldus Lieberman.

Hier opnieuw toont Lieberman zijn beslissende factor in de Israelische politiek, nadat hij eerder zich niet wilde aansluiten bij Gantz of Netanyahu voor het vormen van een regering.