Vrijwillige paramedicus uit Tel Aviv hielp bij geboorte van drie baby’s in 48 uur

Issachar Weiss . Foto MDA

Je kan het er maar druk mee hebben. Een Israëlische vrijwillige paramedicus van Magen David Adom (MDA) uit de regio Tel Aviv heeft geholpen bij de bevalling van maar liefst drie baby’s in 48 uur.

Het begon zondag om 04.30 uur in de ochtend. Issachar Weiss (24) arriveerde in een huis in Givatayim, net buiten Tel Aviv, waar hij een vrouw hielp tijdens de bevalling en een gezond kind ter wereld kwam, aldus JTA.

Maandag rond 05.00 werd Weiss naar Bnei Brak opgeroepen om een ​​vrouw te helpen bij de geboorte van haar zoon, omdat ze niet op tijd in het ziekenhuis zou aankomen. Dezelfde dag om 17.00 uur hielp hij ook bij een bevalling in de wijk Hatikvah in Tel Aviv.

Weiss zei in een bericht op de Facebook-pagina van MDA dat hij denkt dat dit een record voor de hulporganisatie voor hulp bij bevallingen thuis.

“Thuis bevallen is iets heel ongewoons. We houden er niet van om het te doen, maar wanneer het gebeurt met succes is het echt leuk”, zei de vrijwilliger. “Alleen voor mij waren het drie baby’s in 48 uur. Ik ben nog steeds zo opgewonden.”

Het Israëlische Hebreeuwse dagblad Yediot Acharonot publiceerde een artikel op de achterpagina met de kop “HaSandak 3”, een duidelijke woordspeling op de filmserie “Godfather”, die in het Hebreeuws “HaSandak” wordt genoemd. In het Hebreeuws is de sandak de persoon die een babyjongen tijdens de besnijdenis vasthoudt.

Advertentie (4)