2.000 Gazanen gingen vrijdag gewelddadig demonstreren aan grens Israel-Gaza

Screenshot YouTube

2.000 Gazanen gingen afgelopen vrijdag maar weer eens demonstreren rellen aan de grens tussen Gaza en Israel, gooiden met molotov cocktails en daagden de IDF uit. Dit alles op verzoek van Hamas die haar 32-jarig bestaan vierde en in het kader van de wekelijkse March of Return.

Het door Hamas geleide ministerie van volksgezondheid in Gaza zei dat vijf Palestijnen gewond raakten tijdens de rellen, waarbij molotovcocktails en andere objecten naar IDF-soldaten werden gegooid. Er raakten geen soldaten gewond.

Naast de rellen aan de grens namen duizenden deel aan een paar rally’s in de Gazastrook ter gelegenheid van het 32-jarig bestaan ​​van Hamas.

Fathi Hammad, een lid van het politbureau van de islamitische terreurgroep, bedankte Hamas strijders die raketten op Israël af vuren, meldde Channel 13-nieuws.

“De tijd van Premier Benjamin Netanyahu’s tijd is voorbij”, zei hij, in een duidelijke verwijzing naar de politieke en juridische problemen van de Israëlische premier.

Hammad gaf ook commentaar op de Israëlische gevangenen die door Hamas worden vastgehouden, na recente berichten over pogingen om een ​​uitwisseling van gevangenen tussen Israël en de terreurgroep mogelijk te maken.

“De Israëlische soldaten zullen het licht niet zien totdat onze gevangenen het licht zien,” citeerde Channel 12 hem te zeggen. (Hamas houdt twee geestelijk gehandicapte Israelische burgers en de stoffelijke overschotten van twee Israelische soldaten vast)

“Wat betreft de kwestie van gevangenen, zal het gedreun van de vijand hen niet helpen,” zei Hammad.

Hij waarschuwde dat de gewapende vleugel van Hamas spoedig een ‘nieuw hoofdstuk in de strijd’ tegen Israël zou onthullen, zonder uit te leggen wat hij daar precies mee bedoelde.

“Hamas zal de hand afhakken van iedereen die de stabiliteit van de veiligheid in Gaza probeert te ondermijnen,” zei hij. “Hamas blijft een fakkel van glorie en trots voor de Palestijnen.”

Advertentie (4)