Aquirius Motors heeft deal met Honda voor ontwikkeling superzuinige automotoren

YouTube screenshot van de Aquarius motor

Aquarius Engines uit Rosh Ha’ayin heeft een deal getekend met het aan Honda Motor Corporation gelieerde Musashi Seimitsu om samen de revolutionaire linear engine verder te ontwikkelen.

De Aquarius Engine van 10 kilo kan worden gebruikt als een ingebouwde stroomgenerator in een voertuig of als een zelfstandige elektriciteitsgenerator.

De Aquarius motor gebruikt zo zo weinig brandstof om de motor aan te drijven en de batterij op te laden, dat bestuurders de tank van 50 liter slechts ongeveer elke vijf of zes weken hoeven te vullen.

Terwijl conventionele auto’s gemiddeld 600 kilometer kunnen rijden op 50 liter benzine, en een elektrische auto 350 kilometer kan afleggen met één batterijlading, heeft een auto met de Aquarius-motor een bereik van 1200 kilometer op een tank.

Bovendien beweert het bedrijf dat voertuigen waar de slechts 20-kilogram wegende Aquarius-motoren in worden gebouwd – in plaats van de conventionele 160-kilo wegende conventionele motoren – minder duur zullen zijn in aanschaf en gebruik dan de gewone, hybride of elektrische auto’s van vandaag.

“Honda ziet duidelijke synergie met Aquarius Engines en hun nieuwe systeem dat zorgt voor elektrische mobiliteit en opladen tijdens het remmen. We zullen onze relatie beginnen door de Aquarius-elektriciteitssystemen mede te ontwikkelen om 5G-basisstations van stroom te voorzien, elektriciteit te leveren aan afgelegen gebieden en vervolgens vooruitgang te boeken om energieoplossingen te bieden voor andere markten, waaronder de auto-industrie, ”zei Hiroshi Otsuka, CEO, Musashi Seimitsu.

De Japanse auto-en auto-onderdelenfabrikant heeft ook kapitaal geïnvesteerd in het Israëlische bedrijf.