Banden tussen terreurorganisaties en BDS onthult na arrestatie terroristen op Westbank

Screenshot YouTube

Na de aankondiging van de Shin Bet op 18 december dat de veiligheidsdienst ongeveer 50 leden van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) heeft gearresteerd, werden banden gevonden tussen deze terreurcel en de BDS, meldt JNS. De arrestaties vonden plaats in het kader van een onderzoek naar de terroristische aanslag van 23 augustus, waarbij de 17-jarige Rina Shnerb werd gedood.

Een van de gearresteerden is Khalida Jarrar, die volgens JNS de leiding had over de operaties van de terreurorganisatie op de Westelijke Jordaanoever (Judea en Samaria), maar ook vice-voorzitter, directeur en bestuurslid van de BDS-organisatie Addameer. De beweging Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) roept landen op om Israël onder druk te zetten door economische, academische en culturele boycots.

“Met betrekking tot Jarrar, dit is echt het topje van de ijsberg als het gaat om de banden tussen BDS en terreur”, zei Marc Greendorfer, president van het Legal Institute van Zachor en auteur van “The New Antisemites: Het radicaliserings-mechanisme van de BDS-beweging en de delegitimisatie campagne tegen Israël”, vertelde hij aan JNS.

“Jarrar is gewoon een voorbeeld van ‘hoe de uitgebreide overlappingen tussen het leiderschap van de terreurorganisatie en BDS helemaal naar de top terug te herleiden zijn’, waar het organiserende en operationele leiderschap van BDS [het BDS National Committee, of BNC] een coalitie van groepen omvat die door de Verenigde Staten en andere landen als terreurgroepen zijn aangewezen”, vertelde Greendorfer aan JNS.

In een rapport getiteld Terrorists in Suits, onthulde het Israëlische ministerie van Strategische Zaken dat Hamas- en PFLP-leden en organisaties betrokken zijn bij de BDS-beweging. Het rapport verklaarde dat 30 terroristen, van wie 20 gevangen hebben gezeten wegens misdaden, hogere posities bekleedden in de 13 onderzochte BDS-organisaties. Daarnaast werden er meer dan 100 connecties tussen terreurorganisaties en de BDS ontdekt.

Volgens een rapport van de NGO Monitor is Addameer, die beweert Palestijnse gevangenen te ondersteunen, eigenlijk een zijtak van de PFLP. Het rapport stelt verder dat meer dan de helft van de werknemers van Addameer, zowel voormalige als huidige, inclusief haar advocaten, verbonden zijn met de PFLP, meldde JNS.

Het Palestijnse NGO-netwerk, waarvan Addameer lid is, is volgens JNS lid van het BDS National Committee.

“De BDS-beweging wordt gefinancierd door terroristen en wordt geleid door terroristen, over de hele wereld. Er moet een brede erkenning van deze verbindingen komen, en landen moeten zich hiervan bewust worden en actie ondernemen”, vertelde Yifa Segal, directeur van het International Legal Forum aan JNS.

“Dit probleem heeft niet alleen betrekking op Israël; het treft ook landen in het Westen. Ze zijn bedoeld om institutionele en civiele steun voor terrorisme te verankeren, om effectief personeel aan te werven; om fondsen te werven, evenals om de bevolking te radicaliseren en democratische waarden te ondermijnen”, vervolgde Segal, eraan toevoegend dat deze organisaties zich op universiteitscampussen en in parlementen voordoen als legitieme mensenrechtenorganisaties.

De US Campaign for Palestinian Rights (USCPR), US Palestinian Community Network, Palestinian Youth Movement, Students for Justice in Palestine, Middle East Children’s Alliance en Jewish Voice for Peace zijn slechts enkele van de in de VS gevestigde organisaties waarvan Addameer lid is, meldde JNS. Daarnaast plaatsen Students for Justice in Palestine (SJP) en USCPR propaganda voor Addameer op sociale media.