Elbit gaat Montenegro voor $35 miljoen aan nieuwe elektronische wapens voorzien

Elbit Systems 12.7mm RCWS. Foto Elbit

Het Israëlische defensie-elektronicabedrijf Elbit Systems Ltd. heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf een contract van $35 miljoen heeft ontvangen voor de levering aan de Montenegrijnse Strijdkrachten met op afstand bediende wapenstations (RCWS) voor de nieuwe Oshkosh Defense (“Oshkosh”) 4X4 Joint Light Tactical Vehicles (JLTV).

In dit contract zal Elbit Systems de integratie van de RCWS aan boord en de JLTV gedurende een periode van drie jaar uitvoeren en gedurende zeven jaar logistieke ondersteuning bieden, zo meldt Globes.

Elbit Systems 12.7mm RCWS heeft een lichtgewicht, laag silhouet, dubbele as en gestabiliseerde, en wordt extern op gepantserde voertuigen gemonteerd De RCWS biedt nauwkeurigheid met schieten tijdens het rijden en wordt bediend via handgrepen en slimme displays door de schutter vanuit het voertuig bediend, waardoor volledige bescherming wordt geboden aan de bemanning van het voertuig omdat die zich veilig binnen bevindt.

Elbit Systems Land algemeen directeur Yehuda Vered zei: ‘We zijn erg trots om onze RCWS voor te stellen aan de strijdkrachten van Montenegro. Deze recente prijs breidt onze NAVO-klantenbasis verder uit en versterkt onze groeiende samenwerking met Oshkosh.’

‘We zijn wereldwijd getuige van een groeiende vraag naar onze RCWS., waarvan vele honderden al operationeel zijn aan boord van een reeks land- en marineplatforms, en we vertrouwen erop dat andere klanten zullen volgen bij het verwerven van onze geavanceerde en volwassen wapenstations.’

Advertentie (4)