Gideon Sa’ar: ‘Ik heb geen spijt dat ik opriep tot verkiezing nieuwe Likud-leider’

Gideon Sa’ar. Screenshot Twitter

In een Interview met Channel 13 zaterdagavond zegt Gideon Sa’ar geen spijt te hebben van zijn oproep om verkiezingen voor een nieuwe leider van de Likud-partij te houden. Hij beweerd dat veel Likud leden hem steunen, maar bang zijn daar openlijk voor uit te komen.

‘Ik heb geen spijt, ik heb vrede met mezelf. Ik heb de premier niet opgeroepen af te treden, ik heb opgeroepen tot concurrentie.’

‘Omdat de premier begin oktober de verkiezing voor het Likud-leiderschap wilde forceren, is het zelfs meer dan terecht om ze nu te houden. Dit is het laatste moment dat we ze nog kunnen houden’, verklaarde Sa’ar.

‘Door de aanvallen op mij, proberen ze mij te delegitimiseren, maar het bedreigt iedereen’, ging de Likud-oppositielid van Netanyahu verder. ‘Deze aanvallen zijn bedoeld om Likud-leden bang te maken om te zeggen wat ze willen. Wanneer ik de leden van de Likud toespreek, krijg ik enorme steun en duizenden positieve opmerkingen.’

‘Ik wil niet worden gedrukt in de benarde toestand van de premier die twee keer geen regering kon bouwen. Als hij het echter kan doen in de 11 dagen die er nog resten, zal ik hem steunen. De vraag is, moeten we naar een derde verkiezingsronde gaan en deze waanzinnige doodlopende weg riskeren, die de welzijnsdiensten van de burgers zal raken evenals een toename van de belastingdruk. Het juiste is om precies te doen wat de premier twee maanden geleden heeft voorgesteld, een nieuwe leider kiezen.’

‘Bij het publiek is er een rechtse meerderheid, er is een rechtse meerderheid in de Knesset, en toch kon er geen regering worden gevormd. Hoe dan ook, ik zal elk plan steunen voor een eenheidsregering om de waanzin van een derde verkiezingsronde te voorkomen,’ ging Sa’ar verder.

‘Als we naar een derde verkiezingsronde gaan met Netanyahu aan het roer, riskeren we een linkse regering. Het is de politieke realiteit: Netanyahu zal zelfs voor de derde of vierde keer geen regering kunnen samenstellen. Ik kom niet van een omgeving die tegen hem is.’

Advertentie (4)