Israelische bedrijven spelen grote rol in opkomst New York als fintech centrum van de wereld

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Als er één branche is waar New York City om bekend staat, dan is het wel financiën. Wall Street is het ultieme symbool van rijkdom en de Amerikaanse droom, schrijft Israel21C.

In het afgelopen decennium heeft de financiële sector belangrijke veranderingen ondergaan als gevolg van de recessie die het wereldwijde financiële systeem bijna deed instortten en de wereldwijde enorme groei van technologie.

Tegenwoordig zijn enkele van de meest gewilde banen in New York bij financiële technologie (fintech) startups, waaronder door Israël opgerichte banen . New York staat op nummer 3 in het Global Fintech Index City Rankings 2020 Report (Tel Aviv is # 18).

Israëlische innovatie heeft een rol gespeeld bij het bouwen van het ecosysteem van New York na de recessie. Een van de pijlers was het Cornell Tech-partnerschap van 2012 met het Technion-Israel Institute of Technology. Dit partnerschap hielp New York te transformeren van het financiële centrum van de wereld naar het fintech-centrum van de wereld.

Fintech is een brede verticale lijn. Door Israël geleide startups lossen niet alleen problemen op voor banken, maar ook voor dagelijkse consumenten.

Een voorbeeld is Lance , een Amerikaans-Israëlische startup die bezig is met het oplossen van de uitdagingen op het gebied van bedrijfsboekhouding en begeleiding van een groeiend aantal freelancers. Deze startup, die tijd doorbracht in het in Tel Aviv gevestigde Junction, maakt momenteel deel uit van de Barclays Accelerator aangedreven door Techstars NYC (die ook een programma in Israël heeft).

Lance creëert een standaard bedrijfsstructuur voor freelancers en externe werknemers om financieel succesvol te zijn in het wereldwijde personeelsbestand. Van het opzetten van LLC’s en zakelijke bankrekeningen tot het voorstellen van real-time belastingbesparingen en verzekeringspolissen, Lance biedt nieuwe en transitie freelancers een enkel platform voor duidelijk financieel backend management.

Mede-oprichter van Lance, Oona Rokyta, verklaart: “We hebben het hoofdkantoor van het bedrijf naar New York verplaatst vanwege de rijke bedrijfsgeschiedenis en het collaboratieve fintech-ecosysteem van de stad. Als Amerikaans-Israëlisch bedrijf profiteren we enorm van de sterke band tussen de twee landen en de levendige Israëlische en Joodse gemeenschappen in New York. ”

Israëlische startups profiteren ook van mentorschap van doorgewinterde Israëlische ondernemers die zich een weg banen naar New York.

Of Benoz, oprichter van Rewire en nu mentor bij Barclay’s Techstars NYC Rise, zegt dat Israëlische fintech-bedrijven die in New York City willen opereren “een rijk ecosysteem kunnen vinden dat is samengesteld uit honderden financiële instellingen die mogelijk partners of klanten van nieuwe technologie kunnen worden en diensten, vergezeld door tientallen ondernemingen die zich richten op de financiering van fintech-bedrijven. Het kan zinvol zijn om enige representatie in de stad aan te sluiten op het ecosysteem. Maar enorm talent voor ontwikkelaars is misschien rijker in Tel Aviv of Silicon Valley. ”

Doelmarkt voor financiële diensten voor veel Israëlische startups in New York. Een voorbeeld is Pagaya , een fintech-bedrijf dat machine learning en big data gebruikt om institutioneel geld te beheren – waarvan een groot deel in New York is gecentreerd. Pagaya heeft haar hoofdkantoor in Tel Aviv en New York City.

Pagaya CEO en mede-oprichter Gal Krubiner deelt: “Mijn mede-medeoprichters [CRO Yahav Yulzari en CTO Avital Pardo] en ik zijn Pagaya begonnen in Israël vanwege het hoge kaliber en de groeiende technische talentenpool daar. Het is ook belangrijk voor ons dat we werkgelegenheid bieden in technologie voor jongere generaties in Israël en bijdragen aan het lokale innovatie-ecosysteem.

“Tegelijkertijd wisten we dat we Pagaya naar de VS wilden brengen en ons team specifiek in New York wilden uitbreiden, omdat daar enkele van de beste financiële geesten ter wereld zijn. Het samenbrengen van financiën en technologie is essentieel voor het succes van ons bedrijf, en het hebben van een dubbel hoofdkantoor stelt ons in staat om effectief een wereldwijd team op te bouwen met verschillende vaardigheden en expertise. ”

Blockchain-centrum van de wereld

Israël heeft zich al bewezen als een centrum voor blockchain-technologieën , die een centrale focus zijn geworden voor veel grote financiële instellingen. Het blockchain-team van Facebook in Israël heeft een leidende rol gespeeld bij de ontwikkeling van zijn wereldwijde digitale valuta Libra.

Afgelopen herfst organiseerde ConsenSys de eerste internationale Ethereal-conferentie in Tel Aviv , een belangrijke goedkeuring van Israël als leider in blockchain.

Gezien de onevenredige invloed van Israëlische bedrijven in de blockchain-ruimte, is het logisch dat het allemaal samen zou komen in New York.

“De eerste gedachte van iedereen is: ‘Natuurlijk is het logisch dat een financieel bedrijf in de dop in het financiële kapitaal van de wereld staat.’ Maar voor ons vertegenwoordigt New York City zoveel meer dan alleen Wall Street ‘, zegt S. Daniel Leon, mede-oprichter, president en COO van Celsius Network , een bedrijf met als missie’ om blockchain-technologie te benutten om ongekende financiële vrijheid en economische kansen te bieden en inkomensgelijkheid voor 99% ”

Celsius brengt zijn team en zijn product naar New York.

The Big Apple, zegt Leon, “is een gevarieerde hub vol met ‘s werelds topexperts op het gebied van technologie, innovatie, creativiteit en, natuurlijk, financiën. Je kunt dit soort unieke combinatie van talent nergens anders vinden en de mensen en ideeën in deze stad maakten het de ideale ruimte om het nieuwe tijdperk van financiële instellingen op te bouwen. ”

Lior Glass, voorheen Global Blockchain Lead bij BNY Mellon en nu bezig met een stealth blockchain-startup, merkte op dat “het groeiende aantal enterprise blockchain-oplossingen een nieuwe reeks uitdagingen met zich meebrengt. Bijvoorbeeld: connectiviteit met de bestaande infrastructuur, beveiliging en rapportage. We werken aan oplossingen. Vanuit zakelijk oogpunt is New York een belangrijke hub voor de financiële sector. Dit maakt het ideaal voor startups zoals de mijne. ”

Als je het in Israël kunt halen, kun je het in New York maken

Aangezien de fintech-ruimte een canvas biedt waarop veel wereldwijde problemen kunnen worden opgelost, bouwen Israëlische ondernemers die eerder in andere gebieden zijn geslaagd, hun volgende poging in deze ruimte.

De meesten van ons gebruiken Waze. Na de spectaculaire exit en acquisitie van het bedrijf door Google , besloot Waze-oprichter Uri Levine zich te concentreren op een ander probleem met een enorme markt.

FeeX , een mede-oprichter van Levine, biedt een verscheidenheid aan platforms voor financiële professionals en eindklanten, waaronder een app die verborgen kosten in veel pensioenbeleggingsrekeningen blootlegt. Het hoofdkantoor van FeeX is gevestigd in 42 nd Street.

Ten slotte kan men niet schrijven over succesvolle Israëlische fintech-startups in New York zonder Lemonade en het succes ervan te noemen als een “gemengd DNA”, Israëlisch-Amerikaans bedrijf.

Lemonade heeft de verzekeringssector verstoord door makelaars en bureaucratie te vervangen door bots en machine learning. Het is een case study over hoe Israëlische bedrijven kunnen slagen in New York.

Lemonade combineerde het beste van de Startup Nation – grit, chutzpah en probleemoplossing – met de cultuur opbouwende ethos van een Silicon Valley-eenhoorn.

Een van de belangrijkste verticale markten ter wereld, fintech verandert de manier waarop we zaken doen. Israëlische fintech-bedrijven spelen een centrale rol bij het tot stand brengen van die verandering en dragen bij aan de groei van New York als het beste fintech-ecosysteem.