Met behulp van speciale techniek komt er in Israel meer regen uit een wolk

Ter illustratie. Screenshot Twitter

EMS Mekorot, een van de waterbedrijven in Israël, is zondag begonnen met “cloud seeding”, bedoelt om de hoeveelheid regen die uit een regenwolk komt te vergroten.

Als onderdeel van deze operatie worden de wolken in kaart gebracht die het potentieel hebben om de hoeveelheid regen te verhogen waarna er lichte vliegtuigen naar toevliegen, die in de wolk een zilverjodideverbinding verspreiden, daarbij geholpen door “32 zaaiplaten” op de grond.

Zilverjodide is een verbinding die het materiaal combineert met verschillende andere elementen die een toename van de ijsconcentratie in de wolken veroorzaken en regen in grotere hoeveelheden neervalt.

Tijdens de jaren 1960 en 1970 vonden twee van dergelijke zaai-experimenten plaats in Israël, die voor een regen toename van 13% in Noord-Israël zorgden. Na deze experimenten vonden deze operaties plaats tot 2013. Na 2013 heeft EMS experimenten uitgevoerd met academies om de efficiëntie van het proces te verhogen.

“Cloud seeding is een unieke technologie die we hebben ontwikkeld als onderdeel van de acties van de staat Israël om de waterreservoirs in het land te maximaliseren.” Zei Amit Lang, CEO van EMS Mekorot.

“Tegenwoordig is Israël een wereldleider in het veld en slaagt het erin 96% van het regenwater vast te houden dat in zijn gebied naar beneden komt. Met behulp van cloud seeding-technologie hopen we de hoeveelheid geconserveerd water te vergroten. ”

Advertentie (4)