Palestijnse Autoriteit: ‘Herzl wilde Palestijnen naar Afrika sturen om te worden opgegeten door dieren’

In een recente toespraak demoniseerde een religieuze topambtenaar van de Palestijnse Authoriteit (PA) twee leiders die behulpzaam waren bij de totstandkoming van de staat Israël.

Mahmoud Al-Habbash – rechter bij de PA, rechter van de Hoge Raad voor Shari’ah Justice en tevens voormalig adviseur van PA-voorzitter Mahmoud Abbas, beweerde dat in de tijd vóór de oprichting van de staat Israël, de toenmalige Britse Minister van Buitenlandse Zaken, Arthur Balfour, een antisemiet was. Ook claimde de niet zo neutrale rechter dat de grondlegger van de zionistische beweging, Theodor Herzl, Palestina ‘leeg wilde maken van de Palestijnen door hen naar Afrika te sturen’, zodat ‘de wilde dieren hen zouden opeten’.

Al-Habbash ontkende elke aanwezigheid van Joden in het Land Israël, en verklaarde dat Lord Balfour “een antisemiet was die van de Joden af wilde” en daarom “buitenlanders zonder band met het land over liet komen en ze in Palestina heeft geplant als een doorn.”

Al-Habbash’s demonisering van Herzl en Balfour maakt deel uit van het leugen verhaal van de PA, dat beweert dat alleen Palestijnen een geschiedenis hebben in het Land van Israël (Eretz Yisrael), en dat de Joden en de Britten samen zweerden om het land leeg te maken van Palestijnen om een thuisland te creëren voor de Joden, en een koloniaal bolwerk voor de Britten in het Midden-Oosten.

Om een reden te creëren voor de Britse steun van ‘Palestina als thuisland voor de Joden’, veranderen Al-Habbash en de PA het verhaal in het algemeen. Balfour, en de Britten in het algemeen, zouden volgens het Palestijnse (valse) narratief antisemieten zijn die van Joden af wilden komen.

Palestinian Media Watch (PMW) heeft talloze verklaringen zoals deze gedocumenteerd van Palestijnse leiders, die continu de PA-lezing herhalen om de Joodse geschiedenis in het Land Israël te ontkennen.

Elk jaar vervloeken PA-leiders Balfour en zijn verklaring. Vorige week onthulde PMW verklaringen van drie Palestijnse academici die allemaal de Joodse geschiedenis in Israel geheel ontkennen, ondanks dat dit ook uit islamitische geschriften blijkt.

Advertentie (4)