President Rivlin geeft 13 Mossad medewerkers certificaat van uitmuntendheid

President Rivlin met Mossad baas Yossi Cohen. Foto Haim Zach (GPO)

Zoals hij elk jaar doet tijdens Chanoeka, kwamen president Reuven Rivlin en hoofd van de Mossad Yossi Cohen samen om certificaten van uitmuntendheid uit te reiken aan vier vrouwen en negen mannen van de Mossad. De traditionele ceremonie, die die donderdagavond voor de tiende keer plaatsvond in de residentie van de president, Beit HaNasi, omvatte ook het aansteken van de vijfde Chanoeka kaars.

Een van de mannen en vrouwen die een certificaat van uitmuntendheid uitgereikt kregen, was een vrouwelijk Mossad lid die haar collega’s leidt in complexe en gevaarlijke missies, persoonlijke verantwoordelijkheid neemt voor het veilig en effectief uitvoeren ervan, de volgende generatie Mossad medewerkers traint en zorgt voor hun professionele ontwikkeling onder haar bevel.

Een certificaat van uitmuntendheid werd ook uitgereikt aan een Mossad lid die deelnam aan een belangrijke en belangrijke missie, waaronder unieke en brede overzeese activiteiten, zijn rol vervullend met uitzonderlijke toewijding en altijd streven naar excellentie.

Andere certificaten werden toegekend aan een vrouwelijke inlichtingenofficier wiens werk onder meer het omgaan met belangrijke strategische kwesties omvat en een cyberingenieur die baanbrekende nieuwe technologie heeft ontwikkeld die de inlichtingengemeenschap toegang geeft tot nieuwe gebieden.

“In het woordenboek van de Mossad zul je het woord ‘onmogelijk’ niet vinden. Geen enkel doel is te ver weg, er is geen individu dat niet kan worden bereikt, en niets dat buiten zijn zicht blijft. De beste inlichtingenbureaus ter wereld zijn er trots op om met de Mossad te werken vanwege zijn geest, jullie durf en jullie moed, vanwege de Israëlische creativiteit en chutzpa, “zei de president aan het begin van zijn opmerkingen, met speciale aandacht voor de legendarische voormalige Mossad spionnen Marcelle Ninio en Rafi Eitan , die beiden dit jaar overleden.

De president voegde eraan toe: ‘het verschil tussen mislukking en succes is soms in een oogwenk gemaakt. Een onnodige stap, een vergeten item, een achtergelaten biologisch spoor. Het vereist – en dat is de reden voor deze speciale gelegenheid – dat de Mossad een instelling van uitmuntendheid is. Voor de Mossad is excellentie geen luxe; het is de enige manier om te overleven in de wereld van de schaduwen”.

“U, de ontvangers van certificaten van uitmuntendheid, bent essentieel voor onze veiligheid. Onze vijanden lagen op de loer, op zoek naar eventuele scheuren of gaten om er door te komen. Ze zijn gefrustreerd door het feit dat ze ons geen kwaad hebben gedaan en stoppen nooit met zoeken naar een manier om ons onverwachts te betrappen. Om onszelf te beschermen in de buurt waarin we leven, hebben we geen andere keuze dan scherper en veel beter te zijn. We hebben technologische middelen, slimme wapens, geavanceerde software en cybertools – maar uiteindelijk zijn het de mensen. Jullie staan ​​tegenover hen. Zonder de medewerker die erin slaagt te infiltreren waar het ook is, de analist die de zwakke plek vindt, de programmeur die smetteloze coderegels schrijft, de vechter die het juiste doelwit raakt en de dataminer die parels in de zee van informatie vindt die in operaties veranderen – zonder jullie zouden we niet kunnen winnen”, zei de president.

De president sloot zijn opmerkingen af ​​met dank aan de families die weten en niet weten, begrijpen en niet begrijpen en leven met een groot aantal vraagtekens, zeggende: “Dank u. Bedankt voor je geduld, bedankt voor je geweldige steun. Doe het goed en slaag. Chag Sameach! ‘

Advertentie (4)