Slechte weer in Israel houdt nog aan; 2 doden en veel schade (video’s)

Nazareth 26 december 2019. Foto Israelische brandweer.

Het slechte weer in Israel houdt ook vrijdag en zaterdag nog aan. Tot nu toe zijn er twee doden te betreuren en is er schade door overstromingen en harde wind.

Vooral noord Israel had te lijden door de enorme regenval en harde wind. Op de Hermon viel in 24 uur meer dan 200 millimeter neerslag, sneeuw in de hoger gelegen gebieden, terwijl andere gebieden tot 150 millimeter regen zagen in minder dan 24 uur.

De 126 millimeter neerslag van Safed was het meest op één dag gemeten sinds het bijhouden van de gegevens begon in 1939. Het vorige record was 121 millimeter in januari 1969, volgens de Hebreeuwse media.

De regen veranderde de normaal rustige stroompjes van de Galilea in woedende stroomversnellingen en claimde het leven van de 27-jarige herder Majd Qassem Su’ad, die werd meegesleurd door een plotselinge overstroming.

Redders bleven ‘s nachts zoeken naar een tiener (14) die vermist raakte nadat hij was meegesleurd door een plotselinge overstroming die hem en een familielid overviel terwijl ze met een terreinvoertuig door het gebied reden.

In Ashdod raakte een schip los van zijn ankers en werd op het strand gesmeten, vandaag zal worden geprobeerd het schip, geladen met cement, los te krijgen.

Advertentie (4)