Jamie Oliver verwondert zich over het Israelische ontbijt (video)

Screenshot YouYube

De beroemde Britse chef-kok Jamie Oliver bezocht deze zomer Israël en ging voor een van zijn ontbijtjes naar een café in Jeruzalem.

In de video van twee minuten zie je hoe Oliver bij Kalo binnenloopt, een populair café aan de Bethlehem Road in de wijk Baka.

Hij werpt een blik op het menu en is onder de indruk van het ontbijt, dat zoals gebruikelijk in Israel, een scala aan verschillende groenten omvat, helemaal in overeenstemming met zijn show Jamie’s Meat-Free Meals. “Al deze groenten, wanneer zou je dat ooit op een normaal menu zien?”, vroeg hij zich af.

De ober vertelt hem dat het standaard ‘Israëlische ontbijt’, bestaande uit eieren, salade, kaas en brood, een creatie van de kibboetsen was.

ג'יימי אוליבר מגלה את ארוחת הבוקר הישראלית

ג'יימי אוליבר- "ארוחת הבוקר הישראלית לוקחת בסיבוב את מרבית ארוחות הבוקר בעולם.". לא ככה? ;-)ג'יימי מבשל צמחוני | ימי חמישי ב- 22:00 | ערוץ האוכל YES 28, HOT 38

Geplaatst door ‎ערוץ האוכל‎ op Maandag 18 november 2019

Oliver, wiens eerste tv-programma BBC’s Naked Chef was, gaat de keuken in, verwondert zich over het assortiment salades, kruiden en kleuren die uit de keuken komen en smult van het ontbijt. “Dit is als een picknick”

De mensen van Kalo waren ook tevreden en vertelden klanten op hun Facebook-pagina dat Oliver een ontbijt in Kalo-stijl at, met al het overvloedige, gezonde voedsel dat beschikbaar is in Israël, waar alles vers, lekker en aangenaam voor het oog en je mond is.