Tel Aviv is eerste stad ter wereld waar e-scooters een kenteken moeten hebben

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Nu het aantal gewonden door het gebruik van de populaire e-scooters in Tel Aviv toeneemt, komt de gemeente met strengere restricties. Alleen al in november vielen er 299 gewonden door of met de e-scooter.

Zo zal Tel Aviv de eerste stad in de wereld worden waar alle elektrische fietsen en e-scooters die te huur zijn een licentienummer moeten hebben en mag je ze alleen berijden met het gebruik van een helm.

Ook zullen de elektrische fietsen en scooters verboden worden in drukke voetgangersgebieden zoals de haven van Tel Aviv.

De snelheidslimiet voor elektrische scooters en fietsen wordt verlaagd van 25 km/u tot 15km/u in bepaalde gebieden. GPS-apparaten die zijn aangesloten op de scooters zullen deze automatisch vertragen wanneer in gebieden waar de snelheidslimiet is verlaagd.

Alleen al in de afgelopen maand november moesten 288 mensen zich op de eerste hulp- en ongevallenkamer in het Ichilov-ziekenhuis in Tel Aviv laten behandelen aan verwondingen opgelopen door het gebruik van elektrische scooters en fietsen.

Naast de vele duizenden privé e-scooters, zijn er nog eens zo een 8.000 elektrische scooters te huur in Tel Aviv.

Met de nieuwe kentekenplaten, die begin januari moeten zijn bevestigd, kunnen mensen overtredingen melden aan de gemeente, zoals rijden op het trottoir, en moeten de e-scooterbedrijven sancties nemen tegen degene die de e-scooter destijds had gehuurd. Na drie overtredingen zal het verhuurbedrijf verplicht zijn de gebruikersaccount te blokkeren.

Advertentie (4)