Tesla streeft naar meer, dan alleen maar auto’s verkopen in Israel

Tesla zonnepanelen. Foto Tesla

De Amerikaanse autofabrikant Tesla heeft in Israel een dochteronderneming geregistreerd wiens activiteiten niet allen het verkopen van auto’s omvat maar ook het vinden van nieuwe oplossingen mbt zonne-energie, meldt Globes.

Twee weken geleden registreerde de Amerikaanse autofabrikant Tesla een volle dochteronderneming in Israël onder de naam Tesla Motors Israel. De reden voor de registratie van het bedrijf lijkt de voorschriften voor de invoer van voertuigen naar Israël te zijn, op grond waarvan de importeur een in Israël geregistreerd bedrijf moet zijn.

Volgens de vermelding in het register van bedrijven gaat het bedrijf zich bezighouden met “de invoer, distributie, verkoop, onderhoud en reparatie van elektrische voertuigen en mobiele energieopslagsystemen, systemen voor energieopwekking en -apparatuur, waaronder zonnepanelen, zonne-energiesystemen, en / of andere zonne-energieomzettingssystemen, en in het algemeen alle andere energieopwekkingssystemen, bijbehorende producten, onderdelen, accessoires en bijbehorende apparatuur, om te ontwikkelen, bezitten, exploiteren, kopen, verkopen, onderhouden, plannen, engineering, verkrijgen, bouwen, en het installeren van vaste energieopslagsystemen en energieopwekkingssystemen en -apparatuur (hetzij rechtstreeks, hetzij door het opzetten van speciale entiteiten die zijn opgericht om de genoemde activa te onderhouden.) “

Deze beschrijving geeft aan dat Tesla ernaar streeft om niet alleen in Israël elektrische voertuigen te verkopen, maar ook in hernieuwbare energie, met name zonne-energie, aldus Globes.

Tesla heeft een dochteronderneming die zonnepanelen en geavanceerde dakpannen ontwikkelt en verkoopt, voornamelijk voor woningen. Het bedrijf is opgericht in 2016 en is onlangs begonnen met de verkoop van een nieuwe geavanceerde generatie “Solarglass Roof” waarvan wordt beweert dat het zonne-energie efficiënter omzet in elektriciteit dan enige andere bestaande oplossing.

Tesla’s oplossing voor woningen kan worden geïntegreerd in nieuwe laadstations, waardoor mensen energie kunnen opslaan en gebruiken voor huishoudelijke doeleinden, zoals het thuis opladen van een elektrische auto, in plaats van zonne-energie over te dragen naar het nationale elektriciteitsnet.

De onderneming begon als een samenwerking met SolarCity, die Tesla in 2016 voor $2,6 miljard heeft overgenomen. Het geregistreerde adres van het Israëlische bedrijf is het advocatenkantoor van Naschitz Brandes Amir & Co., dat Tesla vertegenwoordigt in Israël.

Zoals eerder door Globes onthuld, heeft Tesla de afgelopen maanden verschillende voorbereidende stappen gezet om de Israëlische markt te betreden, waaronder gesprekken met bedrijven voor het opladen van elektriciteitsinstallaties, met het oog op de inzet van het eigen laadnetwerk van het bedrijf in Israël, en publicatie van advertenties om personeel te werven, die al snel weer werden verwijderd vanwege het grote aantal reacties.