U komt mensen tekort? Israelisch Japans bedrijf verhuurt robots om het werk te doen

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Een Israëlisch-Japanse joint venture biedt robots te huur aan voor de maakindustrie en creëert wat het zegt ‘het eerste uitzendbureau ter wereld voor robots’.

MusashiAI is een joint venture opgericht door Israel’s SixAI Ltd., het bedrijf van de Israëlische tech-ondernemer Ran Poliakine , de maker van de Powermat draadloze laadoplossing, en het Japanse Musashi Seimitsu, een dochteronderneming van de gigantische Honda Motor Corporation.

De joint venture werd eerder dit jaar opgericht om kunstmatige intelligentie-technologieën te ontwikkelen om de basis te vormen van de zogenaamde vierde industriële revolutie, of Industry 4.0, die de automatisering en digitalisering van het productieproces zal ondergaan.

MusashiAi heeft nu gelanceerd wat het zegt “volledig autonome robots” – een robotheftruck en een visuele inspectierobot – om “naadloos te integreren” met menselijke werknemers in een industrie 4.0-fabrieksomgeving.

Deze geavanceerde robots zullen een deel van het inspannende en repetitieve werk van mensen op industriële werkplekken kunnen uitvoeren, zei de joint venture in een verklaring.

Musashi Seimitsu, een wereldwijde producent van transmissieonderdelen voor auto’s, test nu de twee robots in 35 fabrieken wereldwijd, aldus de verklaring

De joint venture is ook bezig met het opzetten van een nieuw bedrijfsmodel dat industriële bedrijven in staat zal stellen gebruik te maken van de technologieën via “een robot uitzendbureau”, in plaats van aanzienlijke bedragen te investeren in het kopen van de robots.

Het initiatief werd dinsdag in Japan gelanceerd en zal eerst in Japan en vervolgens in 2020 worden uitgerold naar andere locaties, waaronder Taiwan, Duitsland, Zweden, het VK, de VS en Israël, zei een woordvoerder van het bedrijf.

Met deze uitrol kunnen bedrijven robotarbeid per uur aannemen en een op taken gebaseerd salaris betalen. Hierdoor kunnen de robots sneller worden ingezet, aldus de bedrijven in de verklaring.

“Ons robot uitzendbureau is een gamechanger,” zei Poliakine, de oprichter en voorzitter van SixAI, in de verklaring. “Het zal capaciteit bieden op markten die worstelen met de beschikbaarheid van arbeid, hetzij door de moeilijkheid van het werk zelf, hetzij door de druk van de kosten waarmee ze worden geconfronteerd. Door het aanbieden van uur- of taakgerelateerde salarispercentages zijn onze autonome robotachtige AI-medewerkers eenvoudig te plannen en te integreren in elke fabrieksworkflow. ”

De visuele kwaliteitscontrole van MusashiAI maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en wat het bedrijf ‘geavanceerde optica’ noemde om defecten in productielijnen te identificeren.

Een ervaren menselijke kwaliteitscontroleur inspecteert vervaardigde onderdelen op defecten met een snelheid van ongeveer 2 seconden per onderdeel met een nauwkeurigheid van 97%, aldus de verklaring. Traditioneel deden de betere robots meer dan 20 seconden per component erover om een ​​nauwkeurigheid van 70% te bereiken.

De op AI gebaseerde robots van MusashiAI werken met een effectiviteit die vergelijkbaar is met die van mensen, met iets minder dan 2 seconden voor meer dan 98% nauwkeurigheid, met behulp van machine learning-technologieën, aldus de verklaring.

De vorkheftruckrobot ontwikkeld door MusashiAI, een joint venture opgericht door Israel’s SixAI Ltd., het bedrijf van de Israëlische tech-ondernemer Ran Poliakine, en Japan’s Musashi Seimitsu, een dochteronderneming van de gigantische Honda Motor Corporation. Foto Mushasi

Het bedrijf heeft ook een robot heftruckchauffeur ontwikkeld die in staat is om zelfstandig te navigeren om een ​​verscheidenheid aan logistieke taken uit te voeren die voorheen beperkt waren tot mensen. De robot werkt met “ongeëvenaarde efficiëntie- en veiligheidsnormen” die gericht zijn op het voorkomen van letsel bij personeel op het magazijn of de productievloer.

De robots die te huur worden aangeboden, zijn volledig autonoom in plaats van alleen geautomatiseerd, wat betekent dat ze specifieke taken kunnen krijgen met de optimale manier om deze vooraf gedefinieerde taken uit te voeren.

“Ons doel is manieren te vinden om echt slimme robots te integreren in echte werkplekken,” zei Poliakine in de verklaring. “We willen dat mensen en bedrijven repetitief maar essentieel werk kunnen toewijzen aan robotwerkers, terwijl mensen zich richten op de meer complexe en boeiende taken, waarbij ze een concurrentievoordeel hebben ten opzichte van machines.”

Musashi Seimitsu Industry Co., Ltd . is een wereldwijd Tier1-bedrijf voor auto-onderdelen voor auto’s en motorfietsen, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Toyohashi, Japan. Het heeft 33 productielocaties in 14 landen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, China en Zuidoost-Azië. Het bedrijf is genoteerd aan de Tokyo Stock Exchange.

SixAI is een Israëlisch bedrijf opgericht door Poliakine om AI-oplossingen voor robotica-oplossingen te leveren, waaronder halfgeleiderfabrieken, detailhandel, beveiliging en agrotechnologische bedrijven.