Nieuwe wandelroute over muren Oude Stad Jeruzalem laat U prachtige uitzichten zien (video)

Screenshot YouTube

Een nieuwe 1 kilometer lange wandelroute over de muren van de Oude Stad van Jeruzalem laat u prachtige uitzichten zien en u van de ene in de andere verbazing vallen.

De nieuwe wandelroute werd dinsdag ingehuldigd na vijf jaar werk, in aanwezigheid van Jeruzalem en minister van erfgoed Ze’ev Elkin en de directeur-generaal van het ministerie, Mordechai Benita.

Bezoekers kunnen de wandelroute nu over de volledige lengte van 3 km verkennen, van de Jaffapoort tot de Leeuwenpoort , nu de 1 km lange nieuwe route is toegevoegd aan de vorige route. Een ander deel van de promenade, de zuidelijke, strekte zich al ongeveer een kilometer uit van de Jaffapoort tot de Westelijke Muur.

De Ramparts Walk, zoals de nieuwe route wordt genoemd, biedt de mogelijkheid om al lopend over de oude stadsmuren beter te begrijpen hoe een gebied van ongeveer een vierkante kilometer het toneel is geweest van enkele van de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van de drie monotheïstische religies, en misschien van de mensheid in het algemeen

De drie beroemdste koepels van de stad – de Hurva-synagoge, de kerk van het Heilig Graf, evenals de Rotskoepel – zijn tegelijkertijd zichtbaar vanaf meerdere plekken, soms levendig omlijst door lijnen met kleurrijke kleding die drogen in de bries, potten met bloemen en kinderspeelgoed achtergelaten op de daken.

Ongeveer 40.000 mensen wonen in de oude stad, en een glimp van hun dagelijks leven in de vier kwartieren – moslim, joods, Armeens en christelijk – kan worden gezien tijdens een wandeling langs de Ottomaanse muren die ongeveer vijf eeuwen geleden zijn gebouwd. De geur van gebakken producten en gegrild vlees, muziek van een school en het lawaai van de drukke straten completeert de unieke zintuiglijke ervaring.

Met het nieuwe gedeelte kunnen alle toeristen in Jeruzalem de stad ervaren op een route die zowel uitzicht op de oude stad als vanaf de muren naar buiten mogelijk maakt.

Dit project sluit zich aan bij toeristische projecten die het aantal bezoekers per jaar zullen vergroten, zoals de kabelbaan, de bereikbaarheid van de steegjes van de oude stad en de renovatie van de stedelijke ruimte van de oude stad.

Advertentie (4)