Winter in Israel: overstromingen in Zuid-Israel, 8 mensen uit auto’s gered

Regen in tel Aviv. Screenshot Twotter

Eindelijk is de winter in Israel gearriveerd. Dat ging gepaard met hevige regenbuien en vele overstromingen, waarbij de temperatuur lager is dan normaal in deze tijd van het jaar.

Brandweerlieden hebben ten minste 8 mensen gered uit onder water verdwenen voertuigen in het zuiden van Israël, nadat verschillende wegen onder water kwamen te staan als gevolg van de zware regenval op de late zondagavond.

In Ashkelon werden zes mensen, waaronder een zwangere vrouw, onder het water vandaan gehaald. Verschillende mensen zaten vast in een ondergrondse parkeergarage, die door de hevige regen onder water kwam te staan.

Twee anderen moesten worden gered nadat de straten in de nabijgelegen stad Kiryat Gat onder water kwamen te staan. Er waren geen meldingen van gewonden.

Op sociale media geposte video’s, toonden mensen in een kano, peddelend door de onder water gelopen straten. Tientallen huizen stonden geheel blank.

Winter begon laat deze winter. Slechts drie weken geleden bevond Israël zich nog te midden van een extreme hittegolf, met record temperaturen boven de 30 graden celsius. De verwachting is dat de komende weken koud en erg nat zullen worden.

Volgens het meteorologisch bedrijf Meteo-Tech, zullen in de zuidoostelijke Middellandse Zee snelheden bereiken tot 50 km/u, terwijl de golven een hoogte kunnen bereiken van 160 cm.

Advertentie (4)