8 F-16 Sufa straaljagers beschadigd na overstroming van hangar

F-16 Sufa. Foto IAF

De IAf stelt een onderzoek hoe het kan dat 8 F-16 Sufa straaljagers niet uit een ondergrondse hangar in zuid Israel zijn gehaald tijdens de hevige regenval van afgelopen week. Hierdoor zijn deze 8 straaljagers beschadigd door een plotselinge overstroming van de hangar, waarin binnen een half uur 50 miljoen liter water naar binnen stroomde.

Volgens een hoge IAF-officier viel 50 miljoen liter regen op de vliegbasis Hatzor in het zuiden van donderdag tussen 5 uur en 5.30 afgelopen donderdag, waardoor landingsbanen en twee ondergrondse hangars overstroomden.

De waterstanden bereikten 1,5 meter in de hangars, en verschillende monteurs moesten worden gered, meldde Channel 12.

De commandant van de Israëlische luchtmacht, Maj.-Gen. Amikam Norkin, heeft opdracht gegeven tot een onderzoek naar de beschadigde straaljagers door de overstromingen van vorige week.

Norkin zei dat het incident “niet voldoet aan de normen van de IAF” en beval het onderzoek om precies vast te stellen wat er is gebeurd.