Erekat: “ICC onderzoek oorlogsmisdaden Israel vergelijkbaar met eerste stap op de maan”

Saeb Erekat. Screenshot YouTube

Saeb Erekat, de secretaris-generaal van het uitvoerend comité van de PLO, vergelijkt de aankondiging van de hoofdofficier van justitie van het Internationaal Strafhof (ICC) om onderzoek te gaan doen naar vermeende oorlogsmisdaden van Israel met “de eerste stap op de maan door astronaut Neil Armstrong.”

Armstrong sprak toen de legendarische woorden: “Een kleine stap voor de mens. Eén grote sprong voor de mensheid”

“Ik geloof dat ik deze stap kan vergelijken met de stappen van Neil Armstrong toen hij zijn voet op de maan zette in 1969”, vertelde Erekat vorige week aan Al Jazeera. “Ik wil niet overdrijven met betrekking tot deze kwestie, maar het onvermogen om vrede te bereiken gedurende deze jaren, was omdat Israel niet werden ondervraagd en verantwoordelijk gehouden.”

In zijn opmerkingen vorige week had Erekat ook kritiek op de toenadering tussen Arabische landen en Israel. “Arabische normalisatie met Israël is een steek in de rug van de Palestijnen, het is een totale minachting van het kostbare Palestijnse bloed.”

“Elke wijziging van het Arabische vredesinitiatief is voor ons niet acceptabel”, verklaarde hij.

Advertentie (4)