Israel gaat een grote communicatie satelliet bouwen

Illustratie van Dror-1 Foto: Israel Aerospace Industries

Israel Aerospace Industries, de belangrijkste lucht-en ruimtevaartfabrikant van Israël, zal een nationale communicatiesatelliet ontwikkelen en bouwen die naar verwachting ten minste 15 jaar in de behoeften van het land zal voorzien.

Volgens de overeenkomst die donderdag is gesloten tussen Israel Aerospace Industries en de regering, zal de ontwikkeling van de satelliet, genaamd ‘Dror-1’, maximaal vier jaar duren en zal ongeveer NIS 200 miljoen ($ 58 miljoen) kosten om te ontwikkelen.

Van IAI wordt verwacht dat het voornamelijk door Israël ontwikkelde technologieën gebruikt om de satelliet te bouwen, zoals een “payload voor digitale communicatie” en “space smartphone” mogelijkheden, waardoor communicatieflexibiliteit mogelijk wordt.

Het project is geïnitieerd door de overheid die lange tijd wilde investeren in een langetermijnontwikkelingsplan op het gebied van communicatiesatellieten. De beslissing komt ook voort uit het inzicht dat dit een vermogen is dat essentieel is voor de staat Israël om ervoor te zorgen dat het land technologisch onafhankelijk blijft, met het extra voordeel van het behoud van Israëlische kennis en expertise die door de jaren heen is opgebouwd.

De CEO van IAI, Boaz Levi, zei: “Israel Aerospace Industries is er trots op de Dror-1-satelliet te ontwikkelen, de meest geavanceerde Israëlische communicatiesatelliet ooit gebouwd met behulp van verschillende in Israel ontwikkelde technologieën. De ontwikkeling van deze satelliet zal vele jaren ervaring opleveren en studie die zal worden gebruikt in toekomstige Israëlische satellieten. “

Israel Aerospace Industries heeft eerder belangrijke Israëlische technologieën ontwikkeld en gebouwd, zoals het raketafweersysteem bekend als Arrow 2 en 3, verschillende recon-satellieten, Nano-satellieten en de Beresheet-maanlander die in 2018 et voor de landing op de maan neerstortte.