Meer van Tiberias in een week met 26,5 cm gestegen. Meer regen onderweg

Meer van Tiberias. Screenshot YouTube

Na een november maand die als een van droogste te boek zal staan, stelde december niet teleur met zware regenval in het noorden en het centrum van Israël. Het niveau van het Meer van Tiberias steeg de afgelopen week alleen al 26,5 centimeter toen meer dan 200 millimeter regen viel in sommige delen van Noord-Israël.

In de gehele maand december steeg het waterniveau met 34 centimeter tot -211.55 meter, meldt de Israel Water Authority. Het maximale niveau voor het meer is 208,8 meter.

De komende dagen zal er opnieuw enorm veel regen in (noord) Israel vallen en sneeuw op de berg Hermon, waardoor het waterniveau opnieuw aanzienlijk zal gaan stijgen.

Volgens de meteorologische dienst Meteo-Tech heeft Safed sinds oktober 288 millimeter regen gezien, 207 millimeter is gevallen in Haifa, 202 millimeter in Jeruzalem, 151 millimeter in Tel Aviv en 51 millimeter in Beersheva.