Moeder van Naama Issachar: “ik blokkeer Putin met mijn lichaam zodra hij in Israel is”

Naama Issachar en haar moeder in betere tijden. Foto FB

De moeder van de in Rusland gevangen gehouden Israelische Naama Issachar heeft in een brief aan president Rivlin geschreven dat ze met haar lichaam de toegang van Putin tot de residentie van de president zal blokkeren.

Putin is 23 januari in Israel, samen met vele andere wereldleiders, tgv de 75ste herdenking van de bevrijding van het concentratiekamp Auschwitz.

“Naama, die naar India reisde voor een reis met haar vrienden en vanaf het eerste moment werd gemarkeerd als een aanwinst voor politieke afpersing tegen Israël, heeft al tien maanden een nachtmerrie doorgemaakt die ik niemand ter wereld zou wensen, ‘Zei Yaafa Issachar.

“Het is ondenkbaar dat u, de president van de staat Rusland, in de Presidentiële Residencie zult ontvangen … de president van Rusland, die mijn dochter Naama als een politieke onderhandelingschip voor afpersing vasthoudt,” schreef Yaffa Issachar in een open brief gepubliceerd op Facebook .

“Ik wil u meedelen dat het mijn bedoeling is om diezelfde avond rechtstreeks vanuit Moskou naar de ingang van uw residentie te komen en de ingang van de Russische president en zijn delegatie met mijn lichaam te blokkeren,” zei Issachar, die in de Russische hoofdstad werkt aan de vrijlating van haar dochter.

Ze vroeg Rivlin zijn lijfwachten te instrueren niet ‘om mijn plicht als moeder en burger van de staat Israël te voorkomen’, en zei dat Poetin’s aanwezigheid in de residentie van de president een ‘persoonlijke en nationale vernedering’ zou zijn.

Naama werd in april op het vliegveld van Moskou gearresteerd tijden een tussenlanding onderweg van Indie naar Israel.

In de transit ruimte werd ze uit de rij wachtend gehaald en “zou er 9,5 gram marihuana in heer bagage zijn gevonden.

Ze werd tot 7,5 jaar gevangenisstraf veroordeeld.

Algemeen wordt in Israel aangenomen dat de Russen haar vasthouden om haar als ruil middel te gebruiken voor een inmiddels door Israel aan Amerika uitgeleverde Russische hacker.