Palestijnse krant roept op tot moord om Holocaust conferentie te verstoren

Foto Yad Vashem

Deze week wordt in Jeruzalem door meer dan 40 wereldleiders de bevrijding van Auschwitz herdacht. Ook de Palestijnen hebben aangekondigd mee te willen doen aan de ceremonie. In haar officiële publicatie Al-Hayat al-Jadida roept de Palestijnse Autoriteit op deelnemers aan de plechtigheden neer te schieten of als het even kan te doden.  

Bron Palestinian Media Watch.

Voordat de dagelijkse columnist van de Palestijnse Autoriteit Yahya Rabah zijn lezers opriep tot moord, bekritiseerde hij het feit dat de Internationale gemeenschap de verschrikking van de Holocaust voor de Joden wel erkende. Terwijl de Israëlische Holocaust op de Palestijnen wereldwijd als “onbeduidend, mooi of spectaculair” wordt gezien.  

Rabah waarschuwde dat Palestijnen zich tegen de ceremonie zullen verzetten als ​​die in Jeruzalem wordt gehouden. Immers claimen Palestijnen Jeruzalem voor zichzelf. Zijn voorgestelde oplossing om de internationale ceremonie te stoppen – en die de officiële PA krant afdrukte – is moord.

Het volgende is een langer fragment van het artikel in de officiële PA krant waarin wordt opgeroepen tot moord om de herdenking van de Holocaust in Jeruzalem een halt toe te roepen:

Advertentie (4)