VIDEO. Premier Netanyahu wordt geïnterviewd door Matt Crouch van TBN, het grootste christelijke tv netwerk ter wereld

Foto Amos Ben-Gershom (GPO)

Premier Benjamin Netanyahu werd geïnterviewd door Matt Crouch van TBN, het grootste christelijke netwerk ter wereld. Dit interview wordt vanavond wereldwijd uitgezonden.  Hier volgen fragmenten van de belangrijkste opmerkingen van de premier.

Over het ICC

“De Amerikaanse regering heeft zich onder president Trump krachtig tegen het ICC uitgesproken over hun onderzoek en ik dring er bij al uw kijkers op aan hetzelfde te doen. Om te vragen om concrete acties, sancties tegen de internationale rechtbank, haar ambtenaren, officieren van justitie, iedereen.

Het is in feite in een volledige frontale aanval op de democratieën, zowel op het recht van de democratieën om zichzelf te verdedigen, als op het recht van Israël, het recht van het Joodse volk, om in hun vaderland, het Land van Israël, te leven.

Over de Holocaust

“Een derde van het Joodse volk ging in vlammen op. Er was niets dat we konden doen. Nu, na de Holocaust en nadat de staat Israël werd gevestigd, zijn de pogingen om het Joodse volk te vernietigen niet verdwenen. Iran verklaart elke dag openlijk dat het wil Israël van de aardbodem wil vegen. “

“We hebben nu de capaciteit om onszelf te verdedigen, en ik denk dat de les van Auschwitz is: Stop slechte dingen als ze klein zijn. Iran is een heel slechte zaak. Het is niet zo klein maar het kan veel groter worden met kernwapens. En ik denk dat de eerste prioriteit is Iran te stoppen. En ten tweede, begrijp dat de joden nooit meer weerloos zullen zijn tegenover degenen die hen willen vernietigen.”

Advertentie (4)