Palestijnse leider: “Klaagmuur is alleen van moslims” (video)

De directeur van het Palestijnse Land Research Center Jamal Al-Amleh verklaart in de officiële Palestijnse krant van de Palestijnse Autoriteit en in een tv-programma dat de Klaagmuur alleen aan moslims toebehoort.

“De Klaagmuur is alleen van moslims en moet zelfs tot de dood worden verdedigd”, zo vertelde hij in een tv-programma op 29 november 2019 van de officiële Palestijnse tv zender.

“De historische documenten in het bezit van de Palestijnen van Jeruzalem getuigen dat Jeruzalem al duizenden jaren een Arabische stad is en dat zijn geschiedenis en cultuur islamitisch zijn. Sinds de verovering van de islam [in de 7e eeuw] is de al-Buraq muur [de Klaagmuur] een islamitische waqf gebleven [een onvervreemdbare religieuze schenking in de islamitische wet]. De moslims hebben het absolute recht daarop en er is zelfs geen enkele rots, geen enkele steen, daar die dateert uit de periode van koning Salomo, zoals de Joden beweren.”

Volgens Palestinian Media Watch, een onderzoeksinstituut dat de berichten van de PA aan zijn bevolking bestudeert, wordt de westelijke muur [Klaagmuur] door moslims aangeduid als al-Buraq, omdat de profeet Mohammed in een droom naar de Al-Aqsa-moskee heeft gereisd en daar zijn vliegend paard vastbond. Dat paard had de naam al-Buraq, wat steen of rots betekent. In de jaren ’20 van de vorige eeuw identificeerde de Arabische Mufti Haj Amin al-Husseini de rots uit die droom als de westelijke muur.

De claim op eigendom van de locatie werd een maand later op 30 december opnieuw uitgezonden, dit keer in een programma getiteld Reporters in the Field. Opnieuw vertelde de directeur van het Land Research Center, Jamal al-Amleh, zijn verhaal:

<br />

Het Land Research Center ontvangt volgens NGO Monitor sinds 2016 financiering van het EU Peacebuilding Initiative Program.

Palestinian Media Watch heeft talloze verklaringen onthuld van PA-leiders, religieuze functionarissen, academici en anderen, die het onweerlegbare bewijs van de oude staat Judea negeren, blijven liegen tegen de Palestijnse bevolking en zeggen dat Joden geen geschiedenis hebben in Jeruzalem of in het Land van Israël. De PA-minister van Cultuur heeft beweerd dat Israël ‘geen connectie heeft met Jeruzalem’, haar geschiedenis, geografie of zelfs met de toekomst. Een universitair docent herhaalde later deze bewering en verklaarde dat Joden nooit in ‘Palestina’ hebben geleefd, maar 70 jaar geleden als indringers kwamen.

De PA verwijst ook naar bezoeken door Joden op de Tempelberg als ‘invasies’ of ‘inbraken’, waarbij de Joden de islamitische heilige plaats ‘verontreinigen’. Nadat ze de Joodse geschiedenis op de locatie hebben ontkend en de Palestijnen ervan hebben overtuigd dat hun heiligdommen in gevaar zijn en worden verontreinigd, roepen de PA en Fatah de Palestijnen op om de Al-Aqsa-moskee te ‘verdedigen’ – mogelijk met geweld, en zelfs met hun leven – ‘wat de kosten ook mogen zijn’.

Advertentie (4)