Israelische hotelketen koopt uit 1926 stammend hotel in Tel Aviv en herstelt het in oude luister

Het Palatin hotel na opening in 1926 (R) en nu (L) Screenshot YouTube

De Israëlische hotelketen Fattal Hotels Ltd. wil het eerste uit 1926 luxe hotel van Tel Aviv in zijn oude glorie herstellen. Het bedrijf heeft bekend gemaakt dat het het iconisch roze gebouw in het centrum van Tel Aviv, waarin ooit het Palatin Hotel was gevestigd heeft aangekocht om het zijn oude glorie terug tegen in de vorm van een super deluxe hotel, zo meldt Calcalist.

Fattal zal in het historische gebouw op de hoek van Ahad Ha’am St. en Nachalat Binyamin St. in het centrum van Tel Aviv NIS 150 miljoen (ongeveer $ 43,4 miljoen) investeren in de renovatie van het gebouw en is van plan het nieuwe hotel eind dit jaar te openen onder een nieuwe merknaam.

Het Palatin Hotel werd voor het eerst opgericht in 1926 als het eerste luxe hotel van Tel Aviv, compleet met houten vloeren, een concertzaal, een balzaal en met een van de eerste liften van de stad.

De lokale horeca leed een zware klap tijdens de Arabische opstand in Palestina tussen 1936 en 1939 waardoor het Palatin Hotel in 1938. In 1942 werd het weer geopend maar toen als een pension voor geallieerde soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de stichting van de staat Israël later in het decennium, werd het gebouw omgebouwd tot kantoren.

Fattal, een dochteronderneming van de in Tel Aviv genoteerde Fattal Holdings (1998) Ltd., exploiteert 42 hotels in Israël, 10 daarvan in Tel Aviv en 213 hotels in Europa. Het bedrijf heeft eerder plannen aangekondigd voor twee nieuwe boetiek hotels in het centrum van Tel Aviv, beide gepland om te openen in 2021, één op Lilienblum St., grenzend aan de pittoreske wijk Neve Tzedek en een andere in het voormalige Kabbalah Center, grenzend aan het Dizengoff plein.

Advertentie (4)