Terminal 1 van Ben Gurion Airport wordt vrijgemaakt voor ontvangst ruim 50 wereldleiders

Terminal 1 Ben Gurion Airport. Screenshot YouTube

Dat wordt een hele operatie, volgende week op Ben Gurion Airport. Om de ontvangst van ruim 50 wereldleiders, die de herdenking van 75 jaar bevrijding van het concentratiekamp Auschwitz in Jeruzalem bijwonen, wordt Terminal 1 daarvoor in gereedheid gebracht. Low Cost vliegmaatschappijen moeten daardoor noodgedwongen voor een paar dagen verhuizen naar Terminal 3.

De Israel Airports Authority heeft aangekondigd dat Terminal 1, die normaal is gereserveerd voor Low Cost luchtvaartmaatschappijen, op 20-23 januari zal worden gesloten voor internationale vluchten.

Alle Low Cost vluchten van luchtvaartmaatschappijen en El Al Airlines-vluchten die normaal vertrekken vanaf Terminal 1, vertrekken in plaats daarvan vanaf Terminal 3.

Onder de ruim 50 wereldleiders die in Israel aankomen is Koning Willem Alexander, en zijn verder o.a. de Russische president Vladimir Poetin, de Franse president Emmanuel Macron, de Amerikaanse vice-president Mike Pence, de Duitse president Frank-Walter Steinmeier, de Italiaanse president Sergio Mattarella, de Spaanse koning Felipe VI en de Engelse Prins Charles.

Omdat iedere leider zal worden vergezeld door delegaties, worden er meer dan 60 vluchten verwacht op Ben Gurion Airport landen en allen vergezeld zullen gaan van speciale beveiligingsmaatregelen.