Verdacht pakketje bij Joods restaurant, Amstelveenseweg afgezet

De advocaat van restaurant Hacarmel, een van de laatste nog overgebleven koosjere restaurants van Amsterdam, heeft laten weten dat er een verdacht pakket voor de deur is aangetroffen.

UPDATE: Goed nieuws. De Politie in Amsterdam heeft verklaard dat er geen explosief is aangetroffen in het verdachte pakket die is aangetroffen bij het koosjere restaurant HaCarmel in Amsterdam.

Het restaurant is aan de lopende band slachtoffer van antisemitische aanvallen, dreigingen en besmeuringen. Eerder werd het restaurant met geweld aangevallen door een Syrische vluchteling (video).

De Amsterdamse politie heeft via Twitter laten weten: We doen onderzoek op de Amstelveenseweg in Amsterdam Zuid i.v.m. een verdacht pakket. De omgeving is ruimschoots afgezet en een Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV’er) doet onderzoek naar het voorwerp. Meer info volgt.”

In december 2018 vertelde eigenaar Daniel Bar-on aan Het Parool gewend te raken aan de vernielingen. “Je moet niet buigen voor welke vorm van terrorisme ook”, zei Daniel toen. “Humor helpt je ook hier doorheen.”

Volg via deze link live de ontwikkelingen https://www.at5.nl/artikelen/199459/live-groot-alarm-om-verdacht-pakket-op-de-amstelveenseweg

UPDATE 14.45 uur: Het bleek na langdurig onderzoek, om een fake bom te gaan. Het gebied rond het restaurant wordt langzaamaan vrijgegeven.

Advertentie (4)