VIDEO. Netanyahu zei in december 2018 “geen vredesplan in verkiezingstijd te lanceren”

Screenshot uit de bewuste video.

Er is een video opgedoken uit december 2018 waarin premier Netanyahu in antwoord op vragen van een journalist, zei “je kan tijdens verkiezingstijd geen vredesvoorstel aan de Palestijnen doen”. Nu, ruim een jaar later is dat precies wat hij heeft gedaan.

Op de beelden uit december 2018 van Channel 12 die vandaag op Twitter zijn gepost, is een journalist te zien die een beroemde opmerking uit 2008 van Netanyahu, die destijds oppositieleider was, aanhaalde over toenmalig premier Ehud Olmert. Netanyahu had gezegd dat een premier ” die tot diep in de juridische onderzoeken zit, geen moreel of openbaar mandaat heeft om ingrijpende beslissingen voor Israël te nemen.”

Toenmalig premier Olmert trad ruim voor dat zijn aanklacht bekend werd, af en werd vervolgens veroordeeld voor omkoping waarna hij ruim een jaar in de gevangenis zat. Netanyahu wordt nu ook beschuldigd van corruptie en omkoping , waarbij dinsdag de aanklachten zijn ingediend bij de districtsrechtbank van Tel Aviv.

De journalist in de beelden van 2018 vroeg Netanyahu of er een verschil was tussen de onderzoeken en aanklachten tegen Olmert van 2008 en die van Netanyahu in 2018, die ook “tot diep in zijn nek in de onderzoeken” zat.

Netanyahu antwoordde “Ik ben dezelfde mening toegedaan, ik ben niet van plan om met een ​​diplomatiek plan te komen aan de vooravond van de verkiezingen.”

Maar dinsdag, ongeveer 13 maanden later, stond de premier trots naast de Amerikaanse president Donald Trump in het Witte Huis, toen deze een gedetailleerd diplomatiek plan voor de Israëlisch-Palestijnse vrede onthulde.

Advertentie (4)