Williams F1 race team heeft een Israelische autocoureur een contract gegeven

Israeli Formula One Roy Nissany met Peres Centre for Peace & Innovation directeur Chemi Peres en de Canadees-Israëlische filantroop Sylvan Adams (Foto: Peres Centre for Peace and Innovation)

Voor het eerst heeft een Israelische autocoureur een contract getekend bij een Formule 1 raceteam. Roy Nissany heeft een contract getekend met Williams racing en gaat ine eerste deel uitmaken van het Williams F2 team , met de mogelijkheid om tijdens testdagen een F1 race auto te testen.

De aankondiging werd woensdagmiddag gedaan door het Britse Formule 1-raceteam en constructeur ROKiT Williams Racing waarin zij tijdens een bijeenkomst in het Peres Centre for Peace and Innovation in Tel Aviv aankondigden dat ze de 25-jarige Israëliër Roy Nissany contractuelle hebben vastgelegd voor hun line-up voor 2020.

Tijdens de aankondiging werd Nissany door Williams Racing Group uitgeroepen tot de nieuwe testrijder van het iconische Britse team voor het seizoen 2020 door Williams Racing Group President en plaatsvervangend teamhoofd Claire Williams, die de Israëlische coureur hartelijk verwelkomde in het team tijdens haar eerste reis naar Israël.

Nissany zal voor het seizoen 2020, gaan racen voor het Formule 2-team van Williams en krijgt de kans om tijdens de Formule 1 testdagen een F1 raceauto van het team te testen tijdens Grand Prix-trainingen.

Het uiteindelijke doel voor Nissany en het Williams-team is dat de Israëlische coureur in 2021 een van de twee racestoelen van de constructeur gaat bezetten, nadat Nissany voldoende FIA-punten heeft verdiend in de Formule 2 race wedstrijden om te kunnen concurreren in de Formule 1 – waardoor Nissany de eerste Israëliër ooit zou worden die in een Formule 1 Grand Prix raceauto gaat rijden.

“Ik ben enorm opgewonden over deze unieke kans, ik wil gewoon aan de slag”, zei Nissany.