Nieuw koosjer recept: Honing-Knoflook Kip Katsu

Kip katsu Foto Kosher.com

Het is donderdag dus ook vandaag weer een nieuw koosjer recept van Kosher.com en deze keer een speciaal kip recept wat via een omweg in Hawaï terecht is gekomen.

Kip Katsu heeft zijn wortels in de Japanse cultuur en heeft, net als vele andere Aziatische en Portugese gerechten, uiteindelijk zijn weg gevonden naar de smeltkroes van Hawaï. Het is een zeer populair gerecht voor de lokale bevolking en wordt vaak geserveerd met witte rijst en macaroni salade. Hier worden de koteletten gebaad in een plakkerige honing en knoflooksaus, vervolgens in dunne reepjes gesneden en geserveerd op een bedje van rijst, met een vleugje kleur van lente-uitjes en zwarte sesamzaadjes.

Ingrediënten

Kip

1 tot 1,5 kilo kipfilets, gestampt tot 1 centimeter dikte

1 kop bloem

1/2 theelepel zout

1/2 theelepel knoflookpoeder

2 eieren

1 – 1,5 kopje brood crumbs

frituurolie

Saus

2/3 kop honing

1/3 kopje Sojasaus

1/3 kopje bruine suiker

1/8 kopje azijn

3 theelepels Sesam olie

1 theelepel sesamzaadjes

5 teentjes knoflook, fijngehakt

Voor het serveren

Rijst, bereid volgens de instructies op de verpakking

lente-uitjes, dun diagonaal gesneden

zwarte sesamzaadjes

Bereidingswijze kip

Leg drie borden neer. Kruid de bloem in een met zout en knoflookpoeder. In een andere, sla je de eieren kapot. In een derde, doe je de broodkruimels.

Sleep de koteletten een voor een door de bloem, dompel het in het ei en bedek ze met de broodkruimels. Bak licht goudbruin en gaar. Houdt het warm.

Bereidingswijze saus

Combineer alle sausingrediënten in een ondiepe pan (deze moet breed genoeg zijn zodat een grote kotelet erin past) op hoog vuur.

Breng de saus aan de kook, onder voortdurend roeren. Zet het vuur lager en laat het vier minuten koken, blijf roeren om te zorgen dat het niet aanbrandt. De saus moet een beetje dikker worden. Houdt het warm.

Serveren

Doe de rijst in een ondiepe schaal of een lange schotel.

Werk met één kotelet tegelijk, dompel koteletten in hete saus en leg ze op een snijplank.

Snijd de kip met een groot mes diagonaal in dunne reepjes. Schuif het mes onder de plakjes, behoud de vorm van de kotelet en leg het voorzichtig over de rijst.

Bestrooi met zwarte sesamzaadjes en dun gesneden lente-uitjes.

Advertentie (4)