12 soldaten gewond bij terreuraanval in Jeruzalem

Artsen op het toneel van een vermoedelijke terreuraanslagl in Jeruzalem. Foto MDA

In Jeruzalem zijn 12 soldaten gewond geraakt bij een voertuigrammende terreuraanval (car-ramming) bij het First Station, een populair uitgaansgebied in de wijk Emek Refaim.

De voertuigrammende aanval vond plaats rond 2 uur afgelopen nacht toen de soldaten bezig waren aan een reis door Jeruzalem voorafgaand aan een inhuldigingsceremonie welke donderdagochtend vroeg zou plaatsvinden bij de Klaagmuur.

De soldaten, allen behorend bij de Golani brigades, stonden te wachten op de stoep toen een auto plotseling met grote snelheid op hen inreed.

Eén persoon raakte ernstig gewond en één raakte matig gewond. Twee van de gewonden bij de aanval werden geëvacueerd in een IDF-ambulance. Magen David Adom (MDA), het ‘Israëlische Rode Kruis’, meldde 10 lichtgewonden die ter plekke konden worden behandeld.

Ondanks dat sommige soldaten hun wapens probeerden te laden lukte het niet op de snel verdwijnende auto te schieten.

Magen David Adom medici behandelen de gewonden bij een vermoedelijk terreuraanslag in Jeruzalem

Politie en IDF zijn een grote zoekactie gestart naar de dader(s).

Het is al enige tijd onrustig op de Westelijke Jordaanoever na de bekendmaking van het vredesplan van president Trump, de weigering van de Palestijnse leiders om te onderhandelen en de oproepen van Hamas en hun Iraanse bazen om een Jihad te starten uit protest tegen het vredesplan.

De IDF heeft inmiddels een verhoogde staat van paraatheid uitgeroepen voor de gehele Westelijke Jordaanoever.

Na de terreuraanslag verzamelden de overige Golani soldaten zich later bij de Klaagmuur voor de geplande inhuldigingsceremonie.

Advertentie (4)