Drie raketten op zuid Israel; IDF voert aanvallen op Hamas doelen uit

Iron Dome. Foto IDF

Israelische vliegtuigen hebben aanvallen op Hamas doelen uitgevoerd, nadat woensdag in de vroege ochtenduren drie raketten vanuit Gaza op zuid Israel werden afgevuurd.

Volgens berichten in de Palestijnse media zouden verschillende doelen in de buurt van Khan Younis in het zuiden van Gaza zijn aangevallen.

“Een site voor de productie van wapens voor Hamas militaire vleugel werd aangevallen. De aanval is een slag voor het vermogen van Hamas om zichzelf verder te bewapenen,” zei de IDF in een verklaring.

Minstens drie raketten werden kort na middernacht vanuit de Gazastrook op Israël afgevuurd, waardoor raketsirenes in Zuid-Israëlische gemeenschappen weer gingen loeien en mensen naar schuilkelders joeg.

Twee mensen raakten lichtgewond in Netivot terwijl ze naar de schuilplaatsen renden, meldde Army Radio. Er waren geen meldingen dat het Iron Dome raketafweersysteem werd geactiveerd, omdat de raketten uiteindelijk in open veld terecht kwamen.

Zuid Israel heeft de afgelopen dagen een duidelijke toename van geweld waargenomen, met bijna dagelijks raketvuur en lanceringen van vermoedelijke ballonbommen, vergeldende luchtaanvallen en strafmaatregelen.

In de afgelopen week zijn er 13 raketten richting Israel afgeschoten, aldus d IDF in een verklaring.

Advertentie (4)