Grote demonstratie in Beersheva voor gevangen gehouden Israëliërs in Gaza

Deelnemers aan de demonstratie in Beersheva. Screenshot YouTube

Duizenden mensen hebben woensdagavond deelgenomen aan een demonstratie in Beersheba, waarin zij de regering opriepen meer te doen om twee Israëlische burgers en de lichamen van twee soldaten terug naar Israël te brengen. Ze worden vastgehouden door Hamas.

Hamas houdt sinds 2014 de lichamen vast van twee Israëlische soldaten, Oron Shaul en Hadar Goldin. Avraham Abera Mengistu en Hisham al-Sayed zijn twee geestelijk gehandicapte Israëliërs die in 2015 de grens met Gaza zijn overgestoken en sindsdien gevangen worden gehouden door Hamas.

Aviram, de broer van Oron Shaul, zei: “Vandaag na bijna zes jaar zijn willen we niet meer stil zijn. We komen nu voor het eerst allemaal samen. De regering heeft zich vijf jaar aan haar verantwoordelijkheid onttrokken.”

Simcha Goldin, de vader van Hadar, zei : “Onze leiders houden drie verkiezingen maar doen niets om Hadar, Oron en Avera Mengistu terug te brengen”.

Hij voegde daaraan toe: “Weet iemand hoe het kan dat duizenden inwoners van Gaza iedere dag naar Israël komen om te werken terwijl de overblijfselen van mijn zoon niet uit Gaza kan worden gehaald? In het leven kun je ervoor kiezen om je op jezelf te concentreren of kun je grote dingen gedaan krijgen. Onthoud dit vandaag.”

Maya Ohana Moreno, de weduwe van de in de Tweede Libanonoorlog gedode luitenant-kolonel Emmanuel Moreno, bekritiseerde de Israëlische regering voor het toestaan ​​van humanitaire actie in de Gazastrook in plaats van dit als hefboom te gebruiken om de vermiste Israëli’s terug te geven.

“De IDF laat nooit een soldaat achter elke soldaat wordt mee terug genomen, dat is een vastgelegd principe,” zei ze. “We moeten het kameraadschap en de solidariteit behouden die nu zijn uitgehold, dat is onze kracht en wat ons samenbrengt en we mogen dat niet vergeten.”

Advertentie (4)