Drie Israëliërs hersteld van het Coronavirus

Een Israëliër die het Coronavirus opliep aan boord van het cruiseschip Black Princess voor de Japanse kust en behandeld werd in Israël, is volledig hersteld en mag naar huis. Een andere Israëlische man die ook op het schip werd geïnfecteerd maar in Japan werd behandeld, is ook hersteld en mag terugvliegen. Ook is een Israëlische vrouw ontslagen uit een ziekenhuis in Tokio waar haar man nog steeds wordt behandeld.

De patiënt in Israël was een van de twee bevestigde gevallen van het Coronavirus in het land.

Ongeveer vijftien Israëliërs behoorden tot de ongeveer 3.700 mensen die eerder deze maand twee weken op het Diamond Princess-schip voor de kust van Japan in isolatie werden gehouden.

Van vier Israëli’s werd later bevestigd dat ze besmet waren met het virus. Zij werden in Japan opgenomen in het ziekenhuis. Bij twee werd de diagnose gesteld bij terugkeer naar Israël. De andere Israëliërs bevinden zich in quarantaine en worden geobserveerd in het Sheba Medical Center in Tel Hashomer.

Channel 12 melde donderdag dat een Israëlische man die besmet was met het virus op het Diamond Princess-schip en behandeld werd in Japan is ontslagen en terug mag keren naar Israël. Shimon Dahan wacht op zijn terugvlucht in een plaatselijk Chabad centrum.

Zijn vrouw, Shalva, is de enige in Israël die nog steeds de ziekte heeft. De besmetting werd ontdekt bij haar terugkeer met de andere passagiers van de Diamond Princess. Ze wordt behandeld in het Sheba Medical Center in Tel Hashomer.

Advertentie (4)