El Al in de problemen door advies Israël niet naar buitenland te reizen

Coronavirus

Het Israëlische ministerie van Gezondheid heeft woensdagavond in een ongebruikelijke verklaring de Israëlische bevolking opgeroepen niet naar het buitenland te reizen, tenzij dit strikt noodzakelijk is. Een dergelijke oproep is nooit eerder voorgekomen en moet worden gezien in het licht om een uitbraak van het Coronavirus in Israël te voorkomen.

“Als je niet echt hoeft te vliegen, doe dat dan niet”, zei het ministerie in een reiswaarschuwing.

Ook wordt geadviseerd geen internationale conferenties te bezoeken.

Israëliërs die uit Italië terugkeren zijn bij aankomst verplicht 14 dagen thuis in quarantaine te blijven. Deze regeling geldt al langer voor reizigers uit een aantal Aziatische landen.

Israël is hiermee het eerste land dat zijn burgers adviseert niet te reizen naar andere landen.

Dit advies komt kort nadat bekend is geworden dat COVID-19, het Coronavirus, in steeds meer landen opduikt. Er zijn nieuwe gevallen gemeld in Brazilië, Italië, Duitsland en een aantal Oost Europese landen.

Dinsdag was de eerste dag sinds het begin van de uitbraak dat er meer nieuwe gevallen werden geregistreerd in het buitenland dan in China, het epicentrum van de epidemie.

Luchtvaart maatschappij El Al en de twee andere Israëlische luchtvaartmaatschappijen Arkia en IsraAir, waarschuwden dat het een kwestie van “weken” is voordat ze financieel instorten vanwege de steeds strengere reisbeperkingen en waarschuwingen van het ministerie van volksgezondheid.

“Het is een catastrofe,” vertelde een El Al-functionaris aan de Kan-publieke omroep. “De luchtvaartmaatschappijen hier zullen binnen enkele weken instorten.

El Al had al de vluchten naar China, Thailand en andere Aziatische bestemmingen opgeschort. Vandaag, donderdag, is de geplande vlucht naar Milaan geannuleerd.

Daarnaast hanteert El Al een soepel annuleringsbeleid waarbij geboekte reizen naar landen waar het Coronavirus is vastgesteld zonder kosten kunnen worden geannuleerd.

Advertentie (4)