ElAl zal de inhuldiging van directe vluchten naar Tokio uitstellen vanwege het coronavirus

ElAL Dreamliner . Screenshot YouTube

ElAl Airlines zal naar verwachting de lancering van directe vluchten naar Tokio annuleren vanwege de uitbraak van het coronavirus, volgens berichten in de Hebreeuwse media zondag.

Het bedrijf zal naar verwachting de komende dagen een aankondiging doen waarin zijn inaugurele vlucht naar Japan, die gepland was voor 11 maart, wordt uitgesteld meldde de Globes.

De non-stopvluchten, die drie keer per week zouden worden uitgevoerd zouden met de nieuwe Boeing 787 Dreamliner van het bedrijf worden uitgevoerd, zo werd in mei 2019 gemeld.

Sinds tienduizenden Israëlische toeristen Japan jaarlijks bezoeken werd er naar deze nieuwe rechtstreekse verbinding uitgekeken.

De virusuitbraak heeft al aanzienlijke schade toegebracht aan de toerisme- en luchtvaartindustrie, inclusief die in Israël, en zal in de toekomst waarschijnlijk nog meer schade aanrichten.

Japan heeft meer dan 750 gevallen bevestigd, waaronder 634 van het Diamond Princess-cruiseschip, dat werd aangemeerd en in quarantaine werd geplaatst in Yokohama, nabij Tokio.

Een serie concerten, sportevenementen en festivals zijn geschrapt, waarbij sommige mensen zich afvragen of Japan de Olympische Spelen van deze zomer kan organiseren zoals gepland.

Het Israëlische ministerie van volksgezondheid heeft zondag bepaald dat Israëlische reizigers die terugkeren uit Japan, Taiwan en Zuid-Korea twee weken thuis in quarantaine moeten en burgers uit die landen wordt de toegang tot Israël ontzegt. Dergelijke richtlijnen zijn al van kracht voor diegenen die terugkeren uit China, Thailand, Singapore, Hong Kong en Macau.

ElAL heeft al een aanzienlijke omzetdaling gemeld vanwege het coronavirus. Minister van Transport Bezalel Smotrich heeft gezegd dat de overheid zou moeten overwegen het bedrijf te compenseren voor het verlies.

El Al heeft verderg aangekondigd af te zien van annuleringskosten voor vluchten naar Europa in een poging klanten aan te trekken om het verlies aan boekingen binnen de perken te houden.

Advertentie (4)