Mogelijk tekort aan Matzes in Israël door Coronavirus

Twer illustratie. Screenshot YouTube

De uitbraak van het Coronavirus kan een tekort aan Matzes veroorzaken in Israël vóór en tijdens Pesach. Normaal gesproken is 7% van de bevolking het land uit tijdens Pesach, maar blijft nu in Israël uit de angst voor het Coronavirus.

Er wordt verwacht dat de vraag naar Matzes met ongeveer 4% zal toenemen. Een detailhandelaar legde uit dat zijn bestellingen zijn gebaseerd op een berekening die rekening houdt met twee factoren: dat niemand na Pesach nog koosjer-voor-Pesach voedsel wil eten en dat tijdens de vakantie ongeveer 7% van de bevolking het land zal verlaten.

De eerste factor is de reden dat alle koosjer-voor-Pesach voedsel eerder wordt besteld en in beperkte hoeveelheden wordt vervaardigd. Naarmate er meer Israëliërs in het land blijven, “zal de voedselmarkt 3% – 4% toenemen en dat kan de markt niet aan.”

De komst van andere producten voor de feestdagen zal naar verwachting ook vertraging oplopen door het virus. Dit vanwege de enorme vertragingen van alle verzendingen uit China. Als gevolg hiervan wenden sommigen in Israël zich tot Turkije voor producten zoals stoelen, potten, pannen, plastic containers en kleine elektronische apparaten.

Deze producten worden doorgaans in China besteld en staan ​​bekend als relatief goedkoop. Hoewel producten uit Turkije gemiddeld 20% duurder zijn, is verzending veel sneller en goedkoper.

Advertentie (4)