Israëlische vrouw is genezen van het coronavirus en teruggekeerd naar Israel

Rachel Biton bij aankomst in Israel. Foto familie Biton

Rachel Biton, de Israëlische vrouw die in Japan herstelde van het coronavirus, is teruggekeerd naar Israël. Biton is vanmorgen op Ben-Gurion Airport geland. Bij aankomst op het vliegveld werd ze nogmaals getest en toen bleek opnieuw dat ze genezen is.

Biton, die in Eilat woont en in de 70 jaar is, was een van de vier Israëli’s die in een ziekenhuis in Japan was opgenomen nadat ze het virus hadden opgelopen aan boord van het Diamond Princess-cruiseschip. Meer dan 600 mensen op de boot hebben het coronavirus opgelopen.

Volgens een door Biton afgegeven verklaring heeft de plaatselijke Chabad-afdeling haar enorm geholpen om terug te kunnen keren naar huis.

“Ik heb mijn familieleden ontmoet op het vliegveld en we huilden van vreugde,” zei Biton.

Biton bedankte ook de ministeries van Volksgezondheid en Buitenlandse Zaken, en in het bijzonder de directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Prof. Itamar Grotto en Prof. Ran Nir-Paz van het Hadassah Medical Center in Jeruzalem.

Drie Israëli’s zijn nog in het ziekenhuis in Japan. De andere 11 Israëli’s die aan boord van de Diamond Princess waren, keerden al op 21 februari terug en zijn sindsdien in quarantaine in Sheba Medical Center in Tel Hashomer. Bij twee van de teruggekeerden is het virus vastgesteld.

Advertentie (4)