President Rivlin ontmoet samen met Israëlische zakenmensen de gouverneur van Victoria

President Rivlin met Gouverneur Linda Dessau van Victoria . Foto Koby Gideon (GPO)

President Reuven Rivlin heeft maandag een ontmoeting gehad met gouverneur Linda Dessau van de staat Victoria in Australië. Zij organiseerde een zakelijke en economische top in het Government House in Melbourne, haar officiële residentie. De top werd bijgewoond door leden van de Israëlische zakelijke delegatie die het bezoek van de president vergezelde, onder leiding van de voorzitter van het Israëlische Exportinstituut Adiv Baruch.

“Ik ben zo blij hier vandaag te zijn”, zei de president aan het begin van zijn opmerkingen, “en om de mensen te ontmoeten die de sterke betrekkingen tussen Israël en Australië aangaan. Relaties tussen landen moeten altijd steunen op sterke banden tussen mensen, en handel en financiën zijn sleutelgebieden die landen en volkeren met elkaar verbinden. De sterke vriendschap tussen Israël en Australië is gebaseerd op gedeelde waarden en een lange geschiedenis. Maar het is ook gebaseerd op een opvallende gelijkenis tussen onze geest. “

De president noemde een aantal samenwerkingsgebieden tussen de twee landen, waaronder rechtstreekse vluchten tussen Israël en Melbourne, die volgens planning volgende maand beginnen, de toetreding alleen al in het afgelopen jaar van 12 Israëlische bedrijven tot de Australische markten meer. De president sprak de hoop uit dat Australische bedrijven ook het bruisende startup-ecosysteem van Israël zullen ontdekken en zich zullen aansluiten bij de honderden van ‘s werelds topbedrijven die al onderzoeks- en ontwikkelingscentra in Israël hebben opgezet.

De president voegde eraan toe: ‘We hebben zoveel met elkaar te delen. We hebben zoveel gebieden om mee samen te werken, zoals gezondheidszorg, cyber, energie, ruimtevaart, binnenlandse beveiligingsindustrieën en meer. Jullie, mijn vrienden, zijn de agenten van verandering. Ik hoop dat jullie met deze bijeenkomst vandaag enkele nieuwe zakenpartners kunt leren kennen en dat vanaf deze gelegenheid veel nieuwe initiatieven van start gaan. Dat is de manier om de sterke, onbreekbare banden tussen onze landen, tussen onze naties te verdiepen en te verbreden. Dat is de manier om een ​​win-win commercieel systeem te bouwen waar iedereen profijt van heeft. ”