Nieuwe Israëlische App’s waardoor je niet meer naar de dokter hoeft

Er is een digitale gezondheidsrevolutie aan de gang. Mobiele applicaties en kunstmatige intelligentie zijn in staat om verschillende ziektes en aandoeningen vanuit het comfort van het huis van de patiënt te diagnosticeren en in sommige gevallen zelfs te behandelen.

Stel je eens een technologie voor die een dag van te voren je volgende astma-aanval kan voorspellen of een ziekte ontdekt voordat je symptomen krijgt. Deze acht Israëlische bedrijven willen van je smartphone een persoonlijke arts maken.

Healthy.io

Foto Healthy.io

Healthy.io Ltd., voorheen bekend als OwnHealth, ontwikkelt een mobiele app voor het testen van urine. Hiermee kunnen ze een verscheidenheid aan infecties, chronische ziekten en zwangerschapsgerelateerde complicaties aantonen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de ingebouwde telefooncamera van de smartphone van de patiënt. Het bedrijf maakt gebruik van computer vision– en kunstmatige intelligentie om chemische kleurveranderingen in peilstokken te analyseren die in een gespecialiseerde box bij de patiënt bezorgd zijn. Het resultaat is onmiddellijk.

Resmetrix

Foto Resmetrix

Resmetrix Medical Ltd. ontwikkelt een draagbaar apparaat dat vroege waarschuwingssignalen voor astma-aanvallen kan detecteren. Het apparaat van het bedrijf maakt draadloos verbinding met een telefoon-app die gezondheidsupdates biedt en een snelle medische interventie mogelijk maakt. De app maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om de ademhalingspatronen van de patiënt te volgen en de voortgang van astma te evalueren.

K health

Het K Health team. Foto K Healt.

K Health Inc. gebruikt verzamelt aantekeningen van artsen, laboratoriumresultaten en voorschriften van de gebruiker om met behulp van kunstmatige intelligentie informatie en behandelingssuggesties te geven. De adviezen worden gegeven op basis van hoe vergelijkbare gevallen in de database werden behandeld.

Hello Heart

Foto Hello Heart

Hello Heart Inc. ontwikkelt een mobiele app die bloeddruk en suikerniveaus thuis test en bewaakt. Het zelfdiagnose platform biedt gebruikers persoonlijk medisch advies en helpt hun gezondheid, medicijngebruik en lichaamsbeweging bij te houden.

Nuvo

Foto Nuvo

Nuvo Group Ltd. ontwikkelt draagbare apparaten die bedoeld zijn om zwangere vrouwen te helpen hun normale levensstijl voort te zetten zonder de noodzakelijke monitoring te ondergaan. De technologie van Nuvo combineert kunstmatige intelligentie en machine learning-technologieën om de foetus en moeder te monitoren zonder de arts te hoeven bezoeken.

Medisafe

Foto Medisafe

Medisafe Project Ltd. ontwikkelt een mobiele app die patiënten helpt hun behandelings- en medicatieschema’s te volgen. Het bedrijf maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en gedragsmatige datatechnologieën om gebruikers aangepaste meldingen te bieden voor navullingen of medicatie-updates, evenals algemene gezondheidsaanbevelingen.

Theranica

Ter illustratie. Foto Theranica

Theranica Bio-Electronics Ltd. ontwikkelt een draagbaar migraine-behandelingsapparaat dat met een smartphone kan worden bediend. Het apparaat combineert technologieën voor elektrische zenuwstimulatie (ENS) en neuromusculaire stimulatie (NMES) om pijnsignalen die naar de hersenen reizen te onderscheppen, waardoor de symptomen worden verlicht.

6over6

Foto 6over6

6 Over 6 Vision Ltd. ontwikkelt een online service en een mobiele app waarmee gebruikers hun ogen online kunnen testen met behulp van een smartphone of een computer. Onder de tests aangeboden pupilafstand (PD) en astigmatisme (een cilindrische oogafwijking).

Advertentie (4)