Grand Mufti van Jeruzalem verbiedt Palestijnen het vredesplan te steunen

Grand Mufti van Jeruzalem, Screenshot YouTube

De Grand Mufti van de Palestijnse Autoriteit heeft bepaald dat elke Palestijn die samenwerkt met het vredesplan van de Amerikaanse president Donald Trump voor het Midden-Oosten “Allah verraadt”, en dat zij “het verdienen om vervloekt te worden door Allah, zijn engelen en alle mensen.”

De uitspraak werd op 12 februari gemeld in Al-Hayat al-Jadida , het officiële dagblad van de Palestijnse Autoriteit, onder de kop “De Grand Mufti verbiedt samenwerking met de Deal of the Century en degenen die het promoten”, aldus de NGO Palestinian Media Watch (PMW), dat officiële PA-media in het Engels vertaalt.

Volgens PMW heeft de Grand Mufti van Jeruzalem en de Palestijnse gebieden, Muhammad Hussein, op 11 februari een verklaring gepubliceerd die Palestijnen verbiedt Trump’s plan, bekend als de Deal of the Century , te steunen , omdat volgens hem het doel is om de Palestijnse zaak permanent om zeep te helpen.

Iedereen die meewerkt aan de deal wordt volgens zijn uitspraak geacht Allah, Zijn Boodschapper Mohammed , de gezegende Al-Aqsa-moskee, Jeruzalem en Palestina te verraden, meldde de krant.

Hussein oordeelde dat de deal Jeruzalem van de vermeende rechtmatige eigenaars, de Palestijnen steelt, de toegang van moslims tot de Al-Aqsa-moskee ontzegt, terwijl het, zegt hij, de derde heiligste plaats in de islam is, en het de rechten van vluchtelingen op herstelbetalingen, ontzegt.

Hij verklaarde verder dat de deal bedoeld was om het Palestijnse volk het recht te ontnemen om met waardigheid te leven; het Israël, die hij de “strijdende onderdrukker” noemde, versterkt ; en geeft Israël ten onrechte de meerderheid van het land ‘, wat bevestigt dat degenen die deze onrechtvaardige agressie plannen, of bereidwillig steunen of erover zwijgen, het verdienen om vervloekt te worden door Allah, zijn engelen en alle mensen’, schreef de krant.

Naast zijn rol als grand mufti, is Hussein predikant bij de al-Aqsa moskee, is hij voorzitter van de Palestijnse Supreme Fatwa Council, en is plaatsvervangend en waarnemend secretaris-generaal van de PLO Popular National Conference van Jeruzalem, volgens PMW.

De uitspraak van Hussein weerspiegelt die van Mahmoud al-Habbash, de Opperste Sharia-rechter van de PA en voorzitter van de Hoge Raad voor Sharia Justice, die voorafgaand aan de onthulling van het plan heeft bepaald dat iedereen die de voorwaarden van de deal aanvaardt, de prijs voor verraad zal betalen. “