Hezbollah onthult groot “standbeeld” van Soleimani aan grens met Israel

Screenshot

Een gigantisch “standbeeld” ( waarschijnlijk gemaakt van bordkarton) van de vorige maand door de Amerikanen gedode Iraanse commandant Qassem Soleimani, werd zaterdag in Zuid-Libanon nabij de grens met Israël onthuld.

Soleimani’s wijst met zijn hand naar Israël, een duidelijke verwijzing naar het verklaarde plan van Hezbollah om de regio Galilea over te nemen, en naar de sleutelrol van de Quds Force in de voorbereidingen van de terreurgroep voor een mogelijke militaire confrontatie met de Joodse staat.

In een online video juichen Hezbollah-leden toen het standbeeld werd onthuld, naast een Palestijnse vlag.

Soleimani, was hoofd van de Quds Force van de Islamitische Revolutionaire Garde, en leidde de overzeese militaire operaties van Iran in Irak en Syrië.