Palestijnse gevangene had 11 mobiele telefoons en 15 sim kaarten in zijn buik

De gevonden telefoons en sim kaarten. Foto Israel Prisons Service

Een vorige week gearresteerde Palestijn had 11 mobiele telefoons en 15 sim kaarten in zijn buik die hij naar de Megiddo-gevangenis in Noord-Israël probeerde te smokkelen, zo maakte de Israëlische gevangenisdienst zondag bekend.

Bewakers van de gevangenis in Megiddo werden achterdochtig over het gedrag van de gevangene toen hij na zijn arrestatie afgelopen dinsdag werd opgepakt en gedetineerd.

Toen er met een magnetometer over zijn buik werd gegaan duidde dit op de aanwezigheid van vreemde voorwerpen. Daaropvolgende röntgenfoto’s uitgevoerd in het HaEmek Medisch Centrum in Afula onthulden drie pakketten met 11 mobiele telefoons en 15 SIM-kaarten in zijn onderbuik, zei de gevangenisdienst.

De autoriteiten verklaarden dat de telefoons “bedoeld waren om terroristische activiteiten buiten de gevangenismuren te leiden” en verborgen waren in de buik van de niet nader genoemde verdachte, die zij identificeerden als een lid van de Fatah-beweging van de Palestijnse president Mahmoud Abbas.

Nadat de telefoons uit zijn buik waren gehaald, werd de gevangene in eenzame opsluiting opgesloten.

“De Israëlische gevangenisdienst benadrukt dat pogingen om apparatuur en mobiele telefoons te smokkelen door opgepakte Palestijnen die door veiligheidstroepen worden gearresteerd, altijd doorgaan”, zei de gevangenisdienst in een verklaring.

“De gevangenen riskeren hun leven door pakketten in hun lichaam te dragen, wat in de meeste gevallen medische complicaties met de dood tot gevolg kan hebben.”

Foto van 29 november 2018 toont mobiele telefoons en andere mobiele apparatuur die een Palestijnse tiener in zijn lichaam had verborgen. Foto Israëlische politie

Dit is niet de eerste keer dat een beveiligingsgevangene op deze manier probeert mobiele telefoons de gevangenis in te smokkelen. In november 2018 arresteerden grenspolitieagenten een Palestijnse tiener die had geprobeerd acht telefoons, vijf telefoontoetsenborden, 19 SIM-kaarten en een geheugenkaart die hij in zijn lichaam had verborgen voor gevangenen in de militaire gevangenis van Ofer, te smokkelen.