IDF valt Hamas doelen in Gaza aan na raketaanval op kibboets Kissufim

Ter illustratie. Screenshot

De twee raketten die gisteravond afgevuurd werden op kibboets Kissufim kwamen neer in een open veld. De Israëlische luchtmacht voerde vervolgens luchtaanvallen uit op doelen in Gaza.

De luchtaanvallen waren gericht op verschillende Hamas installaties in het centrum van de Gaza strook. De IDF houdt Hamas aansprakelijk voor alles wat er in Gaza gebeurt omdat de terreurgroep daar de touwtjes in handen heeft.

De raketaanval vond plaats ondanks recente verklaringen van Hamas dat ze de aanvallen met raketten en/of ballonnen met explosieven richting Israël zouden staken. Hamas bewijst hiermee ten overvloede de onbetrouwbaarheid van hun verklaringen.

Het Israëlische leger heeft daarom besloten 500 vergunningen voor zakenlieden uit Gaza om zaken te doen in Israël in te trekken. Ook wordt de eerder toegezegde uitbreiding van de visserij zone voorlopig uitgesteld.

Het neerkomen van de raketten uit Gaza gisteravond kwam kort nadat minister van defensie Naftali Bennett op tv had gezegd dat onder zijn bewind het aantal raketten uit Gaza drastisch was afgenomen. Hij toonde hierover geen cijfers aan.

Advertentie (4)