Israël bereidt zich voor op komst Coronavirus

MDA personeel oefent voor het coronavirus . Foto MDA

Het Israëlische ministerie van volksgezondheid heeft het plan ontwikkeld voor het geval het Coronavirus in Israël wordt aangetroffen. In het ergste geval kan over gegaan worden tot het sluiten van hotels en toeristische plekken mocht het virus zich door het land verspreiden.

Ambtenaren van het ministerie van volksgezondheid geloven dat het een kwestie van tijd is voordat het Coronavirus Israël bereikt. Er is nog geen besmetting in Israël aangetroffen.

In de beginfase van een uitbraak van het virus in Israël zullen er speciale isolatie eenheden worden opgezet waar besmette patiënten behandeld kunnen worden. Hiervoor zijn het Shmu’el Harofe-ziekenhuis in Beer Yaakov gekozen en een isolatie eenheid in het ziekenhuis in Rishon Lezion.

Als het aantal infecties toeneemt tot een niet nader gedefinieerd aantal, kunnen ziekenhuizen in Jeruzalem en Tel Aviv exclusief worden gebruikt voor de behandeling van patiënten met het Coronavirus.

Het ministerie van volksgezondheid heeft de bevoegdheid beperkingen op te leggen aan grote bijeenkomsten. Indien nodig zal men overgaan tot sluiting van hotels en toeristische locaties, volgens het rapport.

He Sheba Medical Center in Tel Hashomer bereid zich voor op de Israëliërs die zijn geëvacueerd van het cruiseschip Diamond Princess voor de kust van Japan. Zij worden vrijdag in Israël terugverwacht. Hen wacht een aparte isolatie eenheid en controle door door medisch personeel.

Maandag besloot de minister van Binnenlandse Zaken Aryeh Deri op advies van het ministerie van Volksgezondheid om de toegang voor reizigers zonder de Israëlische nationaliteit uit Thailand, Singapore, Hong Kong en Macau te ontzeggen. Dit is gedaan als extra voorzorgsmaatregel om het Coronavirus buiten de deur te houden.

Ambtenaren van het ministerie van Buitenlandse Zaken hebben bezorgdheid geuit over het feit dat de drastische maatregelen van Israël, die door geen enkel ander land zijn genomen, de diplomatieke betrekkingen met sommige Oost-Aziatische landen kunnen beïnvloeden.

Advertentie (4)