Israelische startup helpt je de vitamines te krijgen die je nodig hebt

Vitamine dispenser. Foto Nutricco

U herkent het misschien wel: Heb ik deze week genoeg omega-3-vetzuren gehad? En hoe zit het met mijn calciuminname? En hoe hou ik het bij? De Israëlische startup Nutricco wil een einde maken aan de verwarring en komt met een slimme, oplossing die de inname van voedingsstoffen controleert en de gaten opvult met voedingssupplementen.

Gebruikers krijgen een app die de voedingsbehoeften bijhoudt en een supplement dispenser vol met de vitamines die ze nodig hebben.

“We bieden de voedingsstoffen die mensen nodig hebben in de hoeveelheden die mensen nodig hebben op het moment dat ze ze moeten innemen,” merkt oprichter en CEO Leonid Pirogovsky op.

“We bieden de voedingsstoffen die mensen nodig hebben in de hoeveelheden die mensen nodig hebben op het moment dat ze ze moeten innemen.”

“De klanten die ik benader zijn mensen die al supplementen consumeren omdat ze denken dat er iets ontbreekt in hun dieet, en ik vertel hen om te stoppen met het verspillen van hun geld, om hun dieet te bekijken, te verbeteren en aan te vullen als er iets ontbreekt.”

Pirogovsky kwam met de oplossing nadat hij gedesillusioneerd was geraakt met de traditionele farmaceutische industrie waarvan hij deel uitmaakte. Hij zag een ernstige afwijking tussen de wensen van klanten en de manier waarop voedingssupplementen aan hen worden opgedrongen.

“Mensen consumeren zonder te begrijpen wat ze consumeren, maar baseren hun consumptie op advertenties, op wat ze horen van vrienden,” zegt hij. “Het is een niet-geïnformeerde beslissing.”

De Nutricco-app biedt drie verschillende niveaus van betrokkenheid.

Het meest elementaire niveau bestaat uit het ontvangen van meldingen en herinneringen om supplementen te nemen die worden bepaald door antwoorden op een voedingsvragenlijst en realtime updates. Een gebruiker die meestal een paar keer per week omega-3-vetzuren moet nemen, kan het systeem op de hoogte stellen als hij vis eet en kan afzien van een tweede ronde omega-3.

Met het tweede niveau van betrokkenheid kunnen gebruikers de voedselinname gedurende een week tot drie maanden bijhouden. Het systeem zal die gegevens analyseren om voedingsaanbevelingen te maken en een supplement portfolio voor levering aan de thuis dispenser.

Het derde niveau is voor zeer betrokken gebruikers die regelmatig bijhouden wat ze eten. Zij ontvangen dienovereenkomstig een maandelijkse voorraad supplementen.

Nutricco is van plan maandelijkse abonnementskosten in rekening te brengen voor de app, supplementen en service voor de dispenser.

Nutricco zal dit jaar op de snelgroeiende Amerikaanse markt worden gelanceerd. Pirogovsky hoopt volgend jaar FDA-goedkeuring te krijgen, zodat het bedrijf een slimme oplossing kan bieden aan mensen die geneesmiddelen op recept gebruiken.

Advertentie (4)