Kindermishandeling ‘Fatah steunt martelaarschap voor kinderen’

Fatah, de club waar de Palestijnse president Mahmoud Abbas voorzitter van is, roept op Facebook zijn volgers op een video te delen van een kleine Jordaanse jongen, Amir, die naar Jeruzalem vertrekt om de Palestijnse terroristische moordenaar Omar Abu Laila te wreken die door Israëlische soldaten werd gedood toen hij zich verzette tegen zijn arrestatie nadat hij 2 Israëli’s had vermoord in 2019.

De kindsoldaat, Amir, die een militair uniform draagt, een katapult in een hand draagt ​​en een speelgoedgeweer vasthoudt, legt aan zijn moeder uit dat hij “de joden wil neerschieten die Omar hebben neergeschoten”, de Palestijnse terrorist, en indien nodig “sterven voor Jeruzalem en de Al-Aqsa-moskee” omdat zij “verdienen” dat “wij sterven voor hen.”

Facebookpagina van Fatah

Fatah benadrukte zijn steun voor de indoctrinatie van kinderen zoals geïllustreerd in deze video, waarin kinderen worden aangespoord om als soldaten op te treden en als “martelaren” voor Allah te sterven, Fatah heeft de video op zijn officiële Facebook-pagina gezet om ervoor te zorgen dat deze bovenaan de pagina blijft.

In de video lijkt de moeder uit een script te lezen terwijl de kleine jongen Amir zijn regels uit het hoofd kent.