Na Hamas raket zondagavond heeft IAF hamas doelen aangevallen

Ter illustratie.Screenshot YouTube

Na de uitspraak eerder op zondag van premier Netanyahu om harder te reageren op raketten en ballonnen met explosieven uit Gaza, heeft het Israelische leger de woord bij de daad gevoegd. Nadat een raket uit Gaza in zuid Israel was neergekomen hebben vliegtuigen verschillende Hamas doelen in Gaza aangevallen en gebombardeerd.

Volgens de IDF zijn o.a. een trainingskamp en infrastructuur van Hamas aangevallen en vernietigd.

Het leger zei dat het Hamas verantwoordelijk houdt voor al het geweld afkomstig van de Strip ongeacht welke terreurgroep de raketten afschiet.

Volgens Palestijnse rapporten zijn een site langs het strand bij Khan Younis in het zuiden van Gaza en een Hamas-basis in Deir el Balah in centraal Gaza, door de IAF getroffen.

Eerder op zondag dreigde premier Netanyahu met een harde militaire reactie als de aanslagen vanuit de Gazastrook door zouden gaan, “Ik wil dit duidelijk maken: we accepteren geen agressie vanuit Gaza. Slechts een paar weken geleden hebben we de top commandant van de islamitische Jihad in Gaza uitgeschakeld en ik stel voor dat de islamitische Jihad en Hamas hun geheugen opfrissen.”